Petice občanů proti zrušení stávající cesty z Verušic - odbočka na Dlouhá pole


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-03-11 21:29

Cesty se nemají ničit chodí po nich lidi s lidmi jejich děti a mají možnost poznávat tak nerušeně okolní svět .Cesty nejsou silnice ,kde se prohánějí auta ze kterých je pohled na svět příliš rychlí a proto se lidi vzdalují přírodě .Cesty právě ty polní jsou jako učitel pro další generace nesou minulost přítomnost a hlavně budoucnost .Cesty lidé tvořili a tvoří pro potěšení, zrušením zruší-li se zmizí i potěšení.


Nepřihlášený uživatel

#2

2015-03-13 19:35

Ve Verušicích jsem strávil hodně příjemných chvil. Procházky po okolí přímo miluji. Takovou pěknou přírodu a perfektní klid hned tak nenajdete. Jsem pro obnovu a zachování všech historických cest. Naši předci velmi dobře věděli, proč tyto cesty staví. A byla by škoda, aby zanikly kvůli nějakým podnikatelským záměrům. Já osobně vyhledávám raději polní a lesní cesty pro své procházky a turistiku než asfaltky, které jsou dnes plné aut. Prohání se tam na můj vkus až moc neohleduplných řidičů. Takže hlasuji pro zachování polních a lesních cest.

Nepřihlášený uživatel

#3

2015-03-15 10:17

Rušení cest a tím přístupu do krajiny, většinou v soukomém zájmu, je bohužel v současnosti velmi časté. Je v rozporu se zákonem, který stanovuje péči o vzhled a přístupnost krajiny:
Zákon č. 114/1992 Sb. ve znění pozdějších předpisů, § 2, odst. (1).
Stanislav Wieser