Dopis Babišovi: Přestaňte financovat Agrofert z peněz českých daňových poplatníků

Díky reportáži německé televize ZDF o zneužívání evropských prostředků politiky východoevropských zemí, byla znovu připomenuta podstatná skutečnost, kterou česká média příliš nezaznamenala. Zatímco Evropská komise zastavila vyplácení dotací pro Agrofert, tak český stát firmě tyto dotace nadále posílá. Evropské dotace totiž plynou ke svým příjemcům skrze úřady jednotlivých států a EU je pak proplácí.

Jestliže holding Agrofert ze svěřenských fondů předsedy vlády Andreje Babiše tyto dotace nadále pobírá, tak je v plné výši hradí čeští daňoví poplatníci. Vyplácení dotací, které Evropská unie zastavila, je problematické jak z etického hlediska, tak zřejmě i z hlediska zákonného. Klíčovým problémem ale je, že předseda vlády je beneficientem svěřenských fondů, které spravují Agrofert, a jejich faktickou ovládající osobou.

Proto je na místě se na předsedu české vlády obrátit s tímto vzkazem:

Pane premiére, kdy občanům vysvětlíte skutečnost, že po zastavení evropských dotací dostávají firmy z Vašich svěřenských fondů dál dotace z rozpočtu České republiky? Kdy tento penězovod k firmám, z nichž máte jako jediná osoba zisk, zastavíte?

Deník FORUM 24

Free Czech Media, z.s.    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Free Czech Media, z.s. svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.