BÍLEK-VEN!

Kontaktujte autora petice

TATO PETICE KONČÍ - A ZAČÍNÁ JINÁ (http://www.petice24.com/pelta-ven)...

2013-12-20 12:15:30

Dobrý (závěrečně oznamovací) den.


Tak český fotbal nám nyní nadobro skončil a uložil se k zaslouženému zimnímu spánku. Plzeň udělala maximum a postoupila z třetího místa do EL, i když nemožno přehlédnout, že se štěstím, neboť Rusové byli ve "finálovém utkání" lepší, ale nemají Vrbu, který "si objednal" svoji překrásnou derniéru zřejmě někde výše.. Postup Liberce nebyl očekáván, ale taktéž pomohlo štěstí a souhra okolností, jakož samozřejmě i nesmírná vůle. A je zde i jeden paradox : Liberec má v lize průměr gól na zápas a pasívní skóre, zatímco v EL skončil s aktivním skóre a průměrem 1,5 gólu na zápas.. - takže naše liga je na vyšší úrovni než ta evropská!..:-) No, kéž by se to aspoň blížilo k remíze..;-) Naše liga není špatná - pokud spolu hrají mužstva ze silné 6-7ky, tak se na to dá dívat (mnohé kluby chtějí jít ve šlépějích plzeňského zázraku), ale co hlavně chybí, jsou nějací ti chytří technici a střelci - prostě je to pohledná hra většinou po vápno a pak náhodné centry (z kterých se snad něco ujme), ale nějaké promyšlenější kombinace do koncovky jsou hodně řídké a o povedené střele z(poza) vápna nemluvě.. No je to bohužel zase o penězích, protože když se někdo šikovný v naší lize objeví, tak jde záhy ven za lepším.. Škoda, že v Plzni (která ještě před 1-3 roky jako jediná splňovala tu potřebnou sehranost až do nenáhodné koncovky) se ten kádr neudržel déle (samozřejmě i s potřebným omlazováním).  
Liga dopadla podle očekávání : Sparta vede o 5 bodů před Plzní a pak obrovská díra. Sparta je nadržená na titul, v leckterých vítězných zápasech (o gól) měla štěstí a pro jaro má cestičku k titulu celkem umetenou, neboť hlavního soka z Plzně zřejmě čekají problémy - i když nyní v Evropě vydělala, finančně Spartě konkurovat nemůže, byla zbavena svého Guru-Trenéra i s asistentem a náhrada za něho dopadne bůhvíjak..(nejlíp kdyby to vzal Pavča Horvi, což by i dokázalo, že kdyby se nároďák trénoval sám bez Bílka, že bychom zřejmě postoupili..). No popřejme mladému p.Uhrínovi hodně štěstí a ať Plzeň válí dále.. (A pokud se přidá i Liberec, tak už se těšíme na to čtvrtfinále EL Plzeň-Liberec..;-).
I sparťané mohou oponovat, že Plzeň měla v leckterých zápasech štěstí a že jí (taktéž) pomáhali rozhodčí. Ale je zde malý rozdíl : Plzeň nedisponuje takovými penězi (= takovým hráčským kádrem) a odehrát za 4 měsíce nějakých 30 zápasů ve 13-14 lidech - vesměs se ctí - je docela zázrak.. Těžko říci, jak by dopadla Sparta se 6 anglickými týdny a mělo by platit, že tým, který nám dělá jméno v Evropě (což se Plzni i Liberci podařilo), by měl mít doma určité úlevy. Samozřejmě ne od rozhodčích, ale třeba přeložením domácího zápasu, když už je přetížení znát. A ono je to znát, ne že ne. Trenéři sice tvrdí, že "hráči jsou profesionálové a musí to zvládnout" - tedy že je jim jedno hrát po 3, 4 nebo 5 dnech - ale ani při všech regeneračních vymoženostech tělo (i duše) hráče únavu cítí (a to i tu psychickou), jsou zde i drobné šrámy, a ten 1-2 dny odpočinku navíc je výhra. Tedy ne snad tolik, když se hraje se slabým soupeřem, dá se uklidňující gól a pak se to nějak úsporně dohraje (což byl úděl Plzně - Liberec na toto štěstí neměl a v tabulce klesl), ale čeká-li mužstvo silný soupeř, pak je třeba něco navíc - nabuzenost, agresivita a rvavost - a těmito vlastnostmi nedokonale odpočaté tělo prostě nedisponuje, to je prostě znát.. Takže pro mužstvo sedící na dvou křeslech to není jednoduché : Dáme všechno do mezinárodního zápasu, ale pak za 3-4 dny nám to může spočítat lokální outsider; nebo ošidíme "Evropu" a budeme se šetřit na ligu?.. Budiž ke cti Plzně i Liberce, že si vybrali první variantu, přičemž ligově na to dost doplatil Liberec s ještě užším kádrem než Plzeň. Národní svaz by tedy měl kromě termínové pomoci klubům, které nám dělají v Evropě dobré jméno (- a to již svým postupem do hlavních soutěží), tyto i finančně řádně odměňovat, zkrátka si toto národní rodinné stříbro víc hýčkat.. Že na Západě kluby ty anglické týdny zvládají? No taky na to v lize leckdy doplácejí - proto někdy postaví v Evropě "béčko". A pokud zvládají obojí, tak jejich peníze a kádry se nedají s Plzní a s Libercem srovnávat.. Menší fotbalové země - k nimž bohužel nyní patří i náš Peltoland - by si tedy měly pomáhat nadstandardním způsobem - ale to by tady u nás právě nesměl existovat ten prokletý Peltokocourkov..


A to jsme již u tématu NAŠÍ NOVÉ PETICE, která se bude věnovat stávajícímu Škůdci - pojďte tedy na http://www.petice24.com/pelta-ven , kde se bude řešit osoba Miroslava Pelty (a to i prostřednictvím právě podaného trestního oznámení).

Vy, kteří jste naši aktivitu podpořili svým podpisem zde, byste nyní měli přenést své podpisy do tohoto "nového projektu" - pak tuto petici ukončíme.

 

S pozdravem Regenerátoři


Regenerátoři..

BÍLEK VENKU, (JEHO) PELTA NE.. ; NOVÝ TRENÉR? - KORESPONDENCE S REDAKTOREM ČT P.ČAPKEM

2013-09-18 13:20:07

Přátelé, tak je to konečně tu - Bílek je venku! Odstoupil sám s epilogem, že ho veřejnost nemá ráda.. :-( - a to jste, pane "deMichale", zjistil až teď?.. ;-) :-(  Mohli bychom tedy slavit, ale tak horké a radostné to rozhodně není - radovat se dnes, pár dnů po milosrdném italském výprasku, mohou jen ti krátkozrací, úzkoprsí, málo spravedliví - my, spravedliví, racionálně uvažující, víme, že je to konec pouze jednoho lokálního "tabu" a že ten hlavní milník k regeneraci (resuscitaci) našeho fotbalu, nás, fotbalovou veřejnost, ještě čeká..
Po červnové skandální blamáži, kdy nepřítel českého fotbalu č.1 s přehledem (bez debat, bez odmluv) obhájil své velitelské křeslo, se dokonce rozjela "akce" z fundovaných mediálních míst ("Dejme kmotrům červenou"), ale tato jalová petice samozřejmě nic potřebného přinést nemohla - to by páni redaktoři z Deníku Sport museli ten 90%ní, za změnu oprávněně křičící, národ vyzvat i k nějaké konkrétní demonstraci a bojkotu (jako jsme to navrhovali my - jenže my sami jsme embargováni a cenzúrováni - o tom jsme již taky něco psali..) - nic takového se však nestalo.. Proto jsme si museli vytrpět ještě tento zářijový dvojzápas, kde nás ze zlého snu vysvobodila až jasně lepší a s těsným vítězstvím spokojená Itálie.
Ano, proti Arménii jsme byli lepší, ale nervozita, stereotypní herní styl (i když Bílkovy tréninky byly neveřejné..) a hlavně podvědomá psychická deka, že pod tímto "trenérem" a proti oprávněnému mínění veřejnosti se toho (už) moc podařit nemůže, nám porazit efektivní a psychicky nezraněné (neboť oni svého Bílka a Peltu nemají..) Arménce nepodařilo.. I za této kritické situace však ještě byla možná okamžitá změna - ten potřebný nový impuls - který by do zápasu v Itálii vnesl naději alespoň na bod (neboť naděje by aspoň ještě trošku žila..), ale to ne - to se zkrátka muselo to italskou ranou z milosti (- výsledkově velmi milosrdnou..) dodělat a naši fotbalovou obec tak vydusit až do úplného konce..
Přátelé, je zde oprávněný dojem, že tady si "někdo" velmi přál, abychom na MS nepostoupili, protože není možné, aby "Někdo" na tom nejvyšším postu byl tak hluchý a slepý, a neustále nesmyslně a absurdně jen omílal "Dokud je ještě teoretická šance".. A pokud se k Němu přidávali i někteří jeho (dobře zaplacení) nohsledi z FAČRu výroky že "adepta na trenérské křeslo stejně nemáme"(opravdu??..) nebo že "zlepšit se musí hráči", pak to by tedy k žádnému odvolání trenéra nemohlo dojít nikde na světě, neboť žádný (odvolaný) trenér určitě nikdy svým hráčům neříkal a neříká, aby hráli špatně a nedávali góly.. - tedy pokud není spojen s nějakým sázkařským gangem v Asii....
Ze skupiny, kde jsme měli být jasně alespoň druzí, jsme tedy s ostudou vypadli.. Neúspěchem v kvalifikaci - absencí v Brazílii - přijde náš fotbal, naše společnost (neboť fotbal je sportovně společenský fenomén a ve svém dopadu ho dotuje i státní rozpočet) o řádově několik stovek miliónů korun (o reklamě a národní prestiži nemluvě..), a my se nyní budeme dobírat toho, KDO TO ZAVINIL. Ano, to je přece normální logický a právní postup - takhle by postupoval každý obchodní subjekt či státní instituce ve veřejném (občanském - daňověpoplatnickém) zájmu.. A pokud takto potřebně revizně nebude činit někdo povolaný, pak tedy to trestní oznámení na Peltu podáme znovu a tentokrát již na jeho řádné vyřízení dohlédneme.. - pan Pelta by měl zodpovědět předložené dotazy (viz naše Oznámení z 30.11.2012) a buď se vyvinit nebo se přiznat, v čím zájmu takto nesmyslně a nepochopitelně jednal, okamžitě odstoupit a škodu nahradit (jeho podnikatelská činnost v mínusu rozhodně není).. - PROTO TATO NAŠE PETIČNÍ AKCE (narozdíl od jiných) ROZHODNĚ NEKONČÍ..

Nyní se ještě vraťme k nynějšímu četně mediálně rozebíranému tématu : Kdo na Bílkovo místo?
Jako reálný nám připadá "Ital" Zeman, z našich končin pak Šilhavý nebo Straka - zde by buď tyto kluby (Liberec, Příbram) oželely své úspěšné trenéry (snáze než Plzeň), nebo by to všechno snad šlo skloubit i jinak - a to se již dostáváme k jasnému adeptu č.1 na trenérské křeslo národního týmu.
Pavel Vrba, uznávaná trenérská kapacita i v zahraničí, má smlouvu v Plzni a tím to hasne.. - takhle to vyplynulo z médií.. My už jsme zde na tento argument oponovali : NO A CO? Však ať má - bude ji mít i nadále - pouze trochu rozšířenou a upravenou.. Proč by tak schopný trenér  plný sil (- v mladém produktivním věku) nebyl sto vést Plzeň i nároďák?
Samozřejmě jde i o to, zda-li dotyčný klubový trenér (v našem případě P.Vrba) má vůli a CHCE VŮBEC národní tým vést.. Tak na toto rozhodnutí lze použít i finanční motivaci - dobrý trenér musí být dobře zaplacen (narozdíl od Bílka, který by měl svůj plat vrátit..). A pokud by skromný P.Vrba třeba ani netrval na dvojím (neztenčeném) platu, pak součtově by na tom vydělal jak pan Paclík, tak i FAČR..
Jiná otázka je, zda-li se Plzeň a pan Vrba nechtějí v národním týmu angažovat "z osobních důvodů" - tedy z důvodu "osobnosti" M.Pelty.. - s tímto nikdo nehne - tedy možná už pak snad (ne)jen tato naše nekončící petice za odvolání M.Pelty (a jeho nohsledů) alias destrukční žáby na prameni naší bohaté a úspěšné fotbalové historie..

 

Na téma možného angažování P.Vrby i do funkce reprezentačního trenéra jsme se chtěli zeptat někoho fundovaného - ten mail níže jsme poslali několika sporťákům ("odpověděl" - stručně mimověcně bezvýznamně - jen jeden z lidovek.cz) + FAČRu (neodpověděl) + Plzni (zde se jejich neodpověď chápe, neboť se asi z výše uv.dův.nechtějí v ničem "rýpat"..) + do NOVY (neodpověď) + do ČT (P.Čapkovi a M.Bosákovi).

Odpověděl (dá-li se to takto charakterizovat) pouze P.Čapek - zde tedy uvádíme tuto mailovou korespondenci :

 

ZAČÁTEK KORESPONDENCE :

 

Dobrý den.
Rád bych se zeptal na téma náhrady Bílka u národního týmu ČR - tedy proč by nemohl trenérem nár.týmu P.Vrba.
Nyní po Bílkově odchodu z reprezentačního křesla se vehementně probírá, kdo na jeho místo.
Jasným adeptem-favoritem č.1 je Pavel Vrba, uznávaná trenérská kapacita i v zahraničí. Jenže z mediálních komentářů vyplývá, že on má smlouvu v Plzni a tím to hasne..
Nerozumím tomu (a jistě nejen já), proč by P.Vrba nemohl mít smlouvu s Plzní i nadále - pouze trochu rozšířenou a upravenou.. Proč by tak schopný trenér plný sil (- v mladém produktivním věku) nebyl sto vést Plzeň i nároďák? Ona ta Plzeň bude kostrou národního týmu, o tom není sporu, a to i s explzeňáky Jiráčkem (který se na své spoluhráče snad "rozvzpomene" a bude hrát líp..) a s Pilařem (až se uzdraví), a pokud tento úspěšný tým z LM (z r.2011) doplní Čech, Sivok, Rosický, Kozák, Vydra.., pak nám rozhodně žádnou ostudu neudělá.. A hlavně bude mít svého charismatického lodivoda, který ty své hráče dokonale zná - a je a bude s nimi kromě ligy i v reprezentační pauze, která nastává cca jednou za 2 měsíce, takže v převažující reprezentační přestávce přece může P.Vrba vést svou ligovou (národní) Plzeň, ne?.. Nebo snad nějaké naše regule (FAČRu) "zakazují", že schopný trenér NEMŮŽE vést svůj ligový tým (který bude vlastně reprezentační)?.. Pokud někdo tvrdí, že být trenérem národního týmu je práce na plný úvazek, pak zde se - v tomto vyjímečném případě vyjímečného trenéra vyjímečného ligového klubu - může (A MUSÍ) udělat (ve veřejném zájmu) nějaká výjimka a Smlouva se přece dá, ku prospěchu ČR i Plzně, upravit - to mi (a národu) nikdo nevymluví.. Pokud tedy někdo argumentuje pracovní vytížeností národního trenéra pro národní tým (i když se moc nechápe jakou - viz Bílek, který pro nároďák "pracoval neustále" a pak dělal i hrubé taktické chyby..), pak v případě, že trenér trénuje klub, který je základem národního týmu, TENTO ARGUMENT ODPADÁ.. - tedy nehledě k tomu, že na sledování dalších adeptů na národní dres + na sledování kvalifikačních soupeřů (příp.i na jiné věci) by měl P.Vrba spolupracující tým fundovaných poradců.. Tímto je tedy vysvětleno a dokázáno, že angažováním P.Vrby by nepřišla k újmě ani Plzeň, ani národní mužstvo ČR, a hlavně celá fotbalová obec ČR.. (Naopak bude kontraproduktivní, aby k nár.týmu ze základem z Plzně přišel jiný trenér, který plzeňské hráče nezná..). Navíc pokud by skromný P.Vrba třeba ani netrval na dvojím (neztenčeném) platu za vedení klubu + národního týmu, pak součtově by na tom vydělal jak pan Paclík, tak i FAČR.. TAKŽE V ČEM JE TEDY PROBLÉM resp. V ČEM HO NĚKDO NEUSTÁLE HLEDÁ?

Vážená sportovní redakce, děkujeme za odpověď.

Petr Kos


________________________________________________

---------- Původní zpráva ----------
Od: Čapek Pavel <Pavel.Capek@ceskatelevize.cz>
Datum: 17. 9. 2013
Předmět: RE: Nový trenér nároďáku..


Dobrý den,

Vše záleží na dohodě mezi Plzní/p.Paclíkem/ a FAČR/p.Peltou/.Plzeň teď nechce logicky P.Vrbu pustit kvůli lize mistrů i GL a kdy a jakým způsobem ho uvolní je opravdu jen a jen věc jednání. Není kam spěchat, neb další kvalifikaci na ME 2016 začneme hrát až za rok. Obecně platí, že by neměl trenér zároveň trénovat klub a reprezentaci, ve výjimečném případě by mohl fungovat nějaký kratší souběh. Mě osobně by přišlo optimální dohodnout uvolnění P.Vrby k repre na plný úvazek od konce této sezóny. Zároveň by mohl p.Vrba dostat mandát, aby si od zimy sestavil nový realizační tým, se kterým by reprezentaci vedl přechodně během jara a zároveň trénoval Plzeň. Nikde však nezaznělo, jako to vidí on sám a jestli k reprezentaci vůbec chce…

zdraví  Pavel čapek


________________________________________________


Dobrý den.

Děkuji za odpověď, ale chybí vyjádření k meritu věci - tedy právě k tomu možnému a POTŘEBNÉMU souběhu.
Argumenty jsem uvedl dostatečné, že by neměl být problém ten souběh realizovat.
Samozřejmě, že p.Paclík nebude chtít - a to logicky a oprávněně - P.Vrbu z Plzně pustit, protože to by byl v podstatě začátek konce plzeňského zázraku (v našich podmínkách, kterými značnými disponuje pouze Sparta), a to by si snad ani nikdo v ČR (snad kromě Sparty) nepřál..
TEN KARDINÁLNÍ DOTAZ TEDY ZNÍ : Už s p.Paclíkem někdo jednal právě o tom možném, logickém a REÁLNÉM souběhu? Asi ne, protože o tomto se nikde v mediích dočíst nelze - pak tedy zní otázka PROČ..
Jinak ono už někde zaznělo, jak to vidí on sám (P.Vrba) - po zápase v Liberci reportérovi Hrdličkovi řekl, že "zatím s ním nikdo nejednal, nikdo se ho neptal" - což znělo trochu jako smutná výtka... Takže ono to spíš vypadá, že Pelta "ho asi moc nemusí" - asi jsou opravdu mezi FAČRem a Plzní nějaké anymozity.. (Mch.stejný mail jako Vám byl poslán jak Plzni, tak FAČRu - nikdo nereagoval..)
Je to tedy celé "nějak záhadné" - vypadá to jakoby někdo (FAČR - Pelta) nechtěl, aby náš fotbal po tom skandálním období uměle udržovaného hrobaře Bílka aspoň následně prosperoval : FAČR ví, že p.Paclík Vrbu z Plzně nepustí (OPRÁVNĚNĚ - neboť kdyby tímto krokem zlikvidoval svou úspěšnou fotbalovou firmu, tak by byl blázen..), a celá fotbalová obec zase ví, že P.Vrba je JEDINÉ JASNÉ OPRAVDOVÉ ŘEŠENÍ - zvláštěpak za předpokladu, že Plzeň bude tvořit kostru nár.týmu.
Každý jiný budoucí trenér nároďáku, který to s těmi Plzeňáky nebude umět (samozřejmě tak jako P.Vrba v žádném případě), může posléze dopadnout podobně jako Bílek, takže ono se bude hledat nějaké "flikované řešení"(bez P.Vrby), namísto toho, ABY SE FAČR TROCHU PLZNI (p.Paclíkovi) PŘIZPŮSOBIL A ABY SPOLEČNĚ NAŠLI VE VEŘEJNÉM NÁRODNÍM ZÁJMU (= TEDY ABY SE DAŘILO I PLZNI I NÁROĎÁKU) TO ROZUMNÉ KOMPROMISNÍ (SOUBĚHOVÉ) ŘEŠENÍ.. A pokud toho někdo (FAČR) není schopen nebo k němu má někdo (p.Paclík, příp.i sám P.Vrba) averzi (v čemž není rozhodně sám - viz aktivity "Pelta ven!"), pak by se tedy měl obměnit FAČR, neboť ten nás, narozdíl od úspěšné Plzně, neživí - naopak ten nás potřebným včasným (nejméně už vloni) nevyměněním trenéra Bílka a nepostoupením na MS připravil o několik stamiliónů i o prestiž..
Náš závěr tedy zní : souběh určitě praktikovat lze a měl by se tedy vyměnit ten, kdo o tom odmítá jednat a přizpůsobit se.. Každopádně by se toto "souběhové téma", jako jediné optimální řešení, mělo veřejnosti řádně mediálně probrat a osvětlit.. - TEDY FUNDOVANĚ RACIONÁLNĚ VYSVĚTLIT, PROČ BY TO NEMĚLO JÍT..

S pozdravem  Petr Kos


________________________________________________

Dobrý den,

Jestli někdo s někým jedná, na to se musíte zeptat na FAČR a já jsem Vám napsal ,že si myslím, že to není životně akutní, protože kvalifikace nás čeká až za rok. A pokud jste si nevšiml, tak FAČR volí své funkcionáře na Valné hromadě, která proběhla nedávno, takže odvolávat kohokoliv z FAČR není možné, stejně jako nemůžete odvolávat politiky…

Pavel Čapek


________________________________________________



Odpovím, zaoponuji věcně :

- no já resp.my, veřejnost, jsme zřejmě asi malí páni, abychom z FAČRu páčili (a vůbec nějakou dostali) odpověď - v tomto by měli pomoct fundovaní novináři.. Nicméně je možné, že se té odpovědi dobírat budeme (jsme k tomu snad jako daňoví poplatníci oprávněni), neboť FAČR je státní institucí podléhající Ministerstvu kultury a sportu, ne?..

- akutní to možná není, ale i nyní ještě paradoxně existuje teoretická možnost postupu do baráže, tedy nehl.na zdárné dokončení kvalifikace a koeficient. Ono by totiž stačilo, aby se P.Vrba už teď na ten dvojzápas, na těch pár dnů v říjnu, "uvolnil" - jeho přítomnost a charisma na lavičce je již samo o sobě vedením  2 : 0 ..

- no ty politiky LZE odvolat tlakem veřejnosti, médií, případně i "justičně" - tedy následnou realizací mimořádných voleb - tak jako se to stalo např.nyní v létě.. - tedy nehl.k tomu, že na každou státní instituci, kde se její představenstvo  proti jasnému oprávněnému názoru drtivé veřejnosti "neprostupně zapouzdří" (viz volební fraška v červnu a fundovaná, i když neúčinná, petice deníku Sport), by měla existovat nějaká "státní mast" - neboť stát je zde především pro tu drtivou veřejnost, která si ho platí..

P.Kos


________________________________________________


Nic ve zlém, ale je vidět, že máte dost času sáhodlouze si dopisovat…-JPavel Vrba není kouzelník a hlavně je realista, on sám by nikdy teď k reprezentaci nešel, to  jsem přesvědčený… Jinak FAČR je všechno možné, jen ne státní instituce, zaplaťpánbůh,to tu od roku 89 funguje trochu jinak…jsem optimista, ale nějak jsem si nevšiml, že by tu nějaký politik odstoupil na základě tlaku veřejnosti…

Mějte se fajn. Já musím dělat taky něco smysluplného-J

Pavel Čapek


________________________________________________


No na zásadní téma s fundovaným redaktorem není nějaký (pracovně přerušovaný - ne zase tak dlouhý) čas obětován nadarmo nikdy - i když to zásadní téma (PROČ BY TEN SOUBĚH NEBYL MOŽNÝ RESP.PROČ SE O NĚM NEJEDNALO + PROČ SE TOTO TÉMA ANI NIKDE NEZMIŇUJE..) zůstalo nadále nevyřešeno - člověk + možná i veřejnost si poté udělá(jí) obrázek sami..
P.Vrba JE svým způsobem kouzelník, a kdyby se mu už teď to párdnové říjnové angažmá přiměřeně zaplatilo (a možná by to ani nežádal), tak by třeba šel.. A netuší se, z čeho plyne Vaše "přesvědčení", když P.Vrba jasně řekl, že s ním nikdo nejednal...

- no "zaplaťpánbůh,to tu od roku 89 funguje trochu jinak" a je taky v lecčems větší "nepořádek".. - např.v tom, že se nějaká instituce v jasně veřejném zájmu (hospodařící se značnými veřejnými finančními prostředky) pasuje do "Občanského sdružení", dle svých stanov se zapouzdří a nikdo na ni nemá - ani drtivá veřejnost, ba ani deník Sport.. Podepsal jste resp.i někteří kolegové z ČT tu petici?.. ;-)  - nevypadá to.. :-(  Jinak ale pokud je něco s názvem F.A. ČESKÉ REPUBLIKY, tak to bezesporu státní je - stát za to zodpovídá resp.z této zodpovědnosti se nevymaní..

- být optimistou nestačí.. - pro optimismus je třeba něco činit..

- neodstoupil politik-jedinec, ale celá vláda resp.sněmovna.. A zrovnatak by se to asi mělo stát i u FAČR (- i když nám, veřejnosti, by pro začátek stačil Pelta..)

- pokud jde o smysluplnost, tak ta by právě u nezávislých novinářů a redaktorů měla tkvět zvláštěpak ve vyřešení, vysvětlení podivných okolností (snad i nějakého "tabu"..), a to třeba i za použití dostupné investigace, kdo za věcí (věcmi) stojí a kdo je nepatřičně ovlivňuje.. - poté už by případně mohla být uvědoměna i justice..

Nu ještě byste se měl a mohl ke konkrétní protiargumentaci trochu fundovaněji vyjádřit - však nikdo po Vás nechce, abyste tak činil obratem..

Zdraví Petr Kos


________________________________________________



Já letím za chvilku na zápas Liberce do Něměcka, takže zase budu stručný. Myslel jsem, že jsem se vyjádřil přesně. Pavel Vrba se musí a chce maximálně koncentrovat na souběh Ligy mistrů a Gambrinus ligy během podzimu a každý soudný člověk to pochopí. Proto nikdo nikde neřeší jeho eventuální souběh do konce kvalifikace. Možná už probíhají jednání mezi pány Peltou a Paclíkem o budoucím uvolnění P.Vrby k reprezentaci.
Nejen podle mne je na to čas a věřím,že se vše včas dozvíme. Pokud ne,budeme se ptát…Mimochodem v anketě na idnes dostal suverénně nejvíc hlasů z adeptů na reprezentačního trenéra Zdeněk Zeman/7 x víc než P.Vrba/, takže většina lidí má úplně jiný názor než Vy…
P.S. Vlády tu odstupují ne kvůli tlaku veřenosti,ale buď kvůli opozici/viz Topolánek/ nebo vlastním skandálům-všechny ostatní případy…

Mějte se fajn
Pavel Čapek


________________________________________________


Dobrý den. Již jsme moc nečekali, že odpovíte - je to chvályhodné, nicméně Vaše argumenty stále nejsou ty prav(div)é..
Odpovím konkrétně efektivně přímo do Vašeho textu (pro odlišení VELKÝM PÍSMEM) :


Já letím za chvilku na zápas Liberce do Něměcka, takže zase budu stručný.
ANO, VAŠE VYTÍŽENOST SE CHÁPE A STRUČNOST NENÍ NAŠKODU, KDYŽ NEABSENTUJE VĚCNOST - JE ŠKODA, ŽE JSTE SE NEVYJÁDŘIL(I) K TÉ ZÁSADNÍ VĚCI ZAPOUZDŘENOSTI MAFIÁNSKÉ FAČR.. :-(

Myslel jsem, že jsem se vyjádřil přesně.
NO TO PRÁVĚ NE - JINAK BY UŽ DALŠÍ KORESPONDENCE A (PROTI)ARGUMENTY V NÍ BYLY ZBYTEČNÉ..

Pavel Vrba se musí a chce maximálně koncentrovat na souběh Ligy mistrů a Gambrinus ligy během podzimu a každý soudný člověk to pochopí.
TO BEZESPORU. NICMÉNĚ CO TA JEHO "VÝTKA" PO ZÁPASE S LIBERCEM, ŽE S NÍM NIKDO NEMLUVIL, NEJEDNAL..? TO BY PŘECE NIČEMU NEUŠKODILO, KDYBY S NÍM NĚKDO PROMLUVIL UŽ TEĎ.. NAOPAK NEURÁŽÍME HO TAK TROCHU, VÁŽÍME SI HO VŮBEC? - TEDY JEHO, KTERÉHO ZÁPAD ŘADÍ NA ROVEŇ WENGERA, MOURINHA ATD..

Proto nikdo nikde neřeší jeho eventuální souběh do konce kvalifikace.
JENŽE JE TADY JASNÝ REÁLNÝ PROTIARGUMENT, ŽE BY "SE UVOLNIL" JEN NA TĚCH PÁR ŘÍJNOVÝCH DNŮ - TO BY MU JISTĚ ŽÁDNÝ KLUBOVÝ KONCEPT NENARUŠILO, KDYŽ NAVÍC BY UŽ NYNÍ TĚCH PLZEŇÁKŮ MĚLO BÝT V REPRE VÍC, TAKŽE BY BYL V TÉ PAUZE STEJNĚ SE SVÝMI.. (PLZEŇSKÁ (SOU)HRA JE STÁLE NEJLEPŠÍ, I KDYŽ TO VČERA DOPADLO 0 : 3 ..)

Možná už probíhají jednání mezi pány Peltou a Paclíkem
A TO JE PODSTATNÝ MOMENT - "MOŽNÁ".. PRÁVĚ JSME MYSLELI, ŽE UŽ O TOM NĚCO VÍTE RESP. KDO JINÝ BY MĚL O TOM NĚCO VĚDĚT, NEŽ ZKUŠENÝ FUNDOVANÝ FOTBALOVÝ REDAKTOR (SNAD ŠÉFREDAKTOR) FOTBALU VE VEŘ.TV?.. NEBO JE SNAD PAN BOSÁK INVESTIGATIVNĚJŠÍ A VÍ NĚCO ON? NO SNAD SE TO NEPOVAŽUJE ZA NĚCO "ZÁKULSNÍHO" - FAČR A JEHO ČINNOST BY MĚLY BÝT NAPROSTO PRŮHLEDNÉ..

o budoucím uvolnění P.Vrby k reprezentaci.
JENŽE TO JSME ZASE NA ZAČÁTKU : NIKDO SOUDNÝ NESTOJÍ O UVOLNĚNÍ (= TEDY ODEJITÍ Z PLZNĚ) - TEDY V PODSTATĚ OBĚTOVÁNÍ NAŠEHO NEJLEPŠÍHO KLUBU.. KROMĚ DOBRÉ REPRE PŘECE POTŘEBUJEME I DOBROU KLUBOVOU REPREZENTACI, NE?.. POKUD PELTA PLZNI VRBU UKRADNE (PŘEPLATÍ), TAK TO BUDE KONTRAPRODUKTIVNÍ - A TO I V TOM ASPEKTU, ŽE S PLZNÍ, KTERÁ MÁ BÝT KOSTROU REPRE, BY PAK BYL JINÝ TRENÉR, KTERÝ TĚM HRÁČŮM ROZHODNĚ TAK ROZUMĚT NEBUDE RESP. TI HRÁČI, KTEŘÍ BY PAK PŘIŠLI ZA VÝHRADNÍM REPRE TRENÉREM VRBOU DO NÁROĎÁKU, BY BYLI OD NĚHO UŽ TROCHU "ODCIZENÍ".. TOTO "UKRADENÍ VRBY" A ZNIČENÍ PLZNĚ SI TEDY MŮŽE PŘÁT SNAD JEN SPARTA..  ZÁVĚR JE JEDNOZNAČNÝ : PAN VRBA URČITĚ MŮŽE ZVLÁDNOUT OBOJE - VŠE SE DÁ ZAŘÍDIT..

Nejen podle mne je na to čas a věřím,že se vše včas dozvíme.
JENŽE MOŽNÁ SE DOZVÍME NĚCO AŽ S FANGLÍ PO POHŘBU - PŘIČEMŽ VŠICHNI VÍME, ŽE PELTA NEDĚLÁ (A TO MOŽNÁ SCHVÁLNĚ) DOBRÉ KROKY PRO NÁŠ FOTBAL.. - VEŘEJNOST A CELÁ FOTB.OBEC JE OPRÁVNĚNA VĚDĚT O JEHO (FAČRu) RELEVANTNÍCH KROCÍCH A VYJADŘOVAT SE K NIM, OVLIVŇOVAT JE.. POKUD JSTE NÍŽE CHVÁLIL, ŽE STARÁ DOBA JE PRYČ, TAK ČEMU JE NÁM ALE POTOM TATO NOVÁ DEMOKRATICKÁ DOBA, KDYŽ STÁLE MUSÍME - TEDY DRTIVÁ VĚTŠINA - "DRŽET ÚSTA A ŠLÉPĚJE"?..

Pokud ne,budeme se ptát…
TO PTANÍ UŽ BY MĚLO NASTAT (OTA ČERNÝ A JEHO "NA SLOVÍČKO"..) - ŘÍJNOVÝ DVOJZÁPAS JE ZA DVEŘMI..

Mimochodem v anketě na idnes dostal suverénně nejvíc hlasů z adeptů na reprezentačního trenéra Zdeněk Zeman/7 x víc než P.Vrba/, takže většina lidí má úplně jiný názor než Vy…
ANO - A TEĎ JSME U PODSTATY VĚCI : ONO TOTIŽ POKUD LIDÉ UVAŽUJÍ LOGICKY, PRO NÁŠ FOTBAL POZITIVNĚ, TAK MNOZÍ SI SPRÁVNĚ ŘEKNOU : "NEŽ ABY ODCHOD VRBY ZBYTEČNĚ ROZBIL PLZEŇ - NAŠEHO SKVĚLÉHO KLUBOVÉHO REPREZENTANTA - TAK TO RADŠI AŤ VRBA ZŮSTANE NA SVÉM A VEZME TO ZEMAN.."  ALE CO KDYBY SE ZADALA TA ANKETNÍ OTÁZKA PŘESNĚJI : "KDO JE PRO P.VRBU, KTERÉMU SMLOUVU A PRAC.PODMÍNKY UPRAVÍME TAK, ABY MOHL DĚLAT OBOJÍ (= SOUBĚH)?".. PAK BY P.VRBA JISTĚ ZVÍTĚZIL - TEDY NEHL.K TOMU,  ŽE PRVOTNÍ PRŮZKUMY JASNĚ FAVORIZOVALY VRBU, TAK SE NYNÍ NECHÁPE,  K D O  MŮŽE HLASOVAT PRO ZEMANA, KTERÉHO TADY NAROZDÍL OD VRBY NIKDO NEZNÁ... A TAKY MOŽNÁ ASI HLASOVALO DOST PLZEŇÁKŮ, KTEŘÍ VĚDÍ, ŽE PELTA A PLZEŇ "SE NEMUSEJÍ", TAK P.VRBU DO PELTOVA CHŘTÁNU VYDAT NECHTĚJÍ.. A VÍTE, KTERÁ ANKETA BY SE TEDY MĚLA UČINIT PRVOŘADĚ? - "JSTE PRO REZIGNACI M.PELTY?" - TO BY BYLO  MYSLÍM DRTIVÉ, A TEPRVE PAK BY SE VOLNĚ DÝCHALO MJ. I PŘI VYJEDNÁVÁNÍ POTŘEBNÉHO SOUBĚHU P.VRBY...

P.S. Vlády tu odstupují ne kvůli tlaku veřenosti,ale buď kvůli opozici/viz Topolánek/ nebo vlastním skandálům-všechny ostatní případy…
NU JEDNAK JE SMUTNÉ, ŽE DEMOKRACIE (ZE SVÉHO NÁZVU) VŮBEC NEBERE V POTAZ TLAK VEŘEJNOSTI..; ZA DALŠÍ  - ŽÁDNÁ (SKUTEČNÁ) OPOZICE ZDE NENÍ (- JE TO VŠE JEN POLITICKÁ HRA A ROZUMNÍ LIDÉ TO VĚDÍ..); KONEČNĚ ZA TY KORUPČNÍ SKANDÁLY BY MĚL POLITIK NEJEN SAMOZŘEJMĚ ODSTOUPIT, ALE I SE ZODPOVÍDAT PŘED JUSTICÍ..
A OBČANSKÉ SDRUŽENÍ BY SE NEMĚLO SROVNÁVAT SE ZASTUPITELSKOU (BOHUŽEL NIKOLIV PŘÍMOU) DEMOKRACIÍ, PŘIČEMŽ OTÁZKOU ZŮSTÁVÁ, PROČ TAK VÝZNAČNÝ ORGÁN, JAKÝM FAČR RESP.DŘÍVE FOTBALOVÝ SVAZ ČR BEZPOCHYBY JE, "SE UZÁKONIL" TÍMTO VÁGNÍM NÁZVEM.. KAŽDOPÁDNĚ BY I TOTO "OBČANSKÉ SDRUŽENÍ" MĚLO POSTUPOVAT S PÉČÍ ŘÁDNÉHO HOSPODÁŘE, JAKOŽ I ODPOVÍDAT NA DOTAZY VEŘEJNOSTI - COŽ MYSLÍM MÁ I VE STANOVÁCH, LEČ TAKTO (AROGANTNĚ) NEČINÍ..

 

Tolik tedy k Vašemu sdělení.
Pane redaktore (příp.jiní redaktoři z ČT), chcete-li, oponujte, pokračujte v rozhovoru přímo za MOJE REPLIKY (samozřejmě až budete mít čas ) - třeba se něčeho pozitivního zdárně dobereme..

Zdraví P.Kos a spol.


________________________________________________

Dobrý den,

Omylem jsem si smazal Váš předchozí mail, takže mohu reagovat jen na tento dovětek. K vašim myšlenkám o demokracii, opozici v ČR a korupci nemám, co dodat. S tím nelze nesouhlasit, realita v ČR je holt taková, jakou si „zasloužíme“…

Jinak nevím, jak si představujete, že by měl být v demokracii ukotven Fotbalový svaz-všude v civilizovaném světě je to podobné, jako u nás…a že neodpovídají v naší republice na dotazy téměř ze všech institucí všech typů je přeci notoricky známé…

mějte se fajn

Pavel čapek


________________________________________________

 

Dobrý den.
Nejdříve se ještě vyjádřím (zase EFEKTIVNĚ VELKÝM PÍSMEM) k Vaší n.uv.reakci a níže jsem pak vložil ten
smazaný mail - KONKRÉTNÍ ODPOVĚĎ na "naše" fotbalové téma.

Omylem jsem si smazal Váš předchozí mail, takže mohu reagovat jen na tento dovětek.
ANO, MŮŽE SE STÁT - POSLAL JSEM ZNOVU

K vašim myšlenkám o demokracii, opozici v ČR a korupci nemám, co dodat.
AVŠAK VÝZNAMNÝ REDAKTOR BY MOHL A MĚL MÍT CO DODAT.. ;-)

S tím nelze nesouhlasit, realita v ČR je holt taková, jakou si „zasloužíme“…
TO JE POUZE TAKOVÉ URČITÉ LŽIVÉ MEDIÁLNÍ KLIŠÉ.. - PROČ MYSLÍTE (Z ČEHO ČERPÁTE),
ŽE SI TO "ZASLOUŽÍME"? ON NĚJAKÝ PODVODNÍK (VRAH) BY TEDY TAKY MOHL U SOUDU ŘÍCT :
TEN ČLOVĚK, KTERÉHO JSEM PODVEDL (ZABIL), SI TO ZASLOUŽIL...(?)


Jinak nevím, jak si představujete, že by měl být v demokracii ukotven Fotbalový svaz
NO MĚLO BY TO BÝT PLNĚ V KOMPETENCI STÁTNÍHO ORGÁNU (MINISTERSTVA - VLÁDY), NEBOŤ FOTBAL, JAKOŽTO
SPORTOVNÍ FENOMÉN, JE PRO SPOLEČNOST VELMI DŮLEŽITÝ - A TO I TÍM, ŽE MŮŽE PRO ZDRAVÍ SPOLEČNOSTI
UDĚLAT SPOUSTU POZITIVNÍ PRÁCE PROSTŘ.VYDĚLANÝCH PENĚZ (KTERÉ SE ZPĚTNĚ REINVESTUJÍ) - NAPŘ.POSTUPEM
NA MS, KTERÉ SE Z DŮVODU NĚČÍ AROGANCE "NĚJAK (SCHVÁLNĚ) NEPOVEDLO"..
JINAK O DEMOKRACII MLUVME, AŽ TADY SKUTEČNĚ BUDE - NEBO MÁTE ZA TO, ŽE JE TOU SPRÁVNOU DEMOKRACIÍ,
KDYŽ NĚKDO TVRDOŠÍJNĚ "VLÁDNE"(= DRŽÍ SE U KORYTA) 90%NÍ NESPOKOJENÉ VEŘEJNOSTI?.. PŘIČEMŽ O TÉ
SMLUVENÉ "DEMOKRATICKÉ"(POLITICKÉ - PRAVOLEVÉ) HŘE UŽ ŘEČ BYLA..

-všude v civilizovaném světě je to podobné, jako u nás…
JAKO ŽE VŠUDE MAJÍ NEKOTROLOVA(TEL)NÁ OBČANSKÁ SDRUŽENÍ?..
JINAK POKUD VÍME, ŽE TO ZLO, ANTILOGIKA A KOCOURKOV JE JIŽ "TROCHU GLOBALIZOVANÉ", TAK TO NEZNAMENÁ,
ŽE SI, MY ČEŠI, NEMŮŽEME UDĚLAT NA SVÉM DVOŘE POŘÁDEK..

a že neodpovídají v naší republice na dotazy téměř ze všech institucí všech typů je přeci notoricky známé…
A CO S TÍM TEDY UDĚLÁME - NECHÁME SI TO LÍBIT? ("ZASLOUŽÍME" SI TO?).. NO NĚKDO TŘEBA ANO, ALE
PŘIROZENÝ ZÁKON (ŽE NORMÁLNÍ JE PRAVDA, LOGIKA, SPRAVEDLNOST) NÁM VELÍ NĚCO JINÉHO.. A MY, NORMÁLNÍ
SPRAVEDLIVÍ LIDÉ (TROUFÁM SI ŘÍCT VĚTŠINOVÍ), SE TEDY TÉ PRAVDY ATAKOVÁNÍM LŽI BUDEME DOBÍRAT NEUSTÁLE
- POKUD JDE O TÉMA FAČRu, TAK PAN PELTA - PLNĚ ZODPOVĚDNÝ ZA NEPOSTOUPENÍ NA MS (= A ZTRÁTU NĚKOLIKA
STOVEK MILIÓNŮ) - TAK LEHCE NEVYVÁZNE - TRESTNÍ OZNÁMENÍ JE JIŽ V PODSTATĚ HOTOVO..

+

ZDE JE VLOŽENÁ (VÁMI OMYLEM SMAZANÁ) ODPOVĚĎ :

Dobrý den. Již jsme moc nečekali, že odpovíte - je to chvályhodné, nicméně.... (viz náš mail-odpověď předchozí)


________________________________________________

KONEC (DOSAVADNÍ) KORESPONDENCE

 

Uvidíme tedy, zda-li si P.Čapek (či někdo jiný) ještě odpověď najde - případnou další korespondenci zde samozejmě zveřejníme.

Dodatek : dále již žádná reakce-odpověď nepřišla..


Regenerátoři..

VV FAČR O ZMĚNĚ NEJEDNAL (NEUVAŽOVAL) - BÍLEK JEDNOMYSLNĚ DÁL!

2013-04-18 17:28:26

Přátelé, naše jubilejní 10.oznámení nebude vůbec radostné.

Všichni víme, jak to s Bílkem dopadlo a jaké jsou vyhlídky - Bílek odvolán nebyl a prý se to ani neplánuje. Výkonný výbor jeho setrvání dokonce ani vůbec neprobíral - Pelta řekl, že nevidí žádný důvod ho odvolávat, neboť je zde stále šance na MS postoupit, a ostatní svému šéfovi statečně přikyvovali (i jediný oponent Tancoš nakonec souhlasil..) - prostě vzácně sehraná výborová unisonoparta jak má být - škoda, že to takto kompaktně nefunguje i na hřišti, když náš (resp.dnes už spíše "jejich") nároďák hraje zápas s ne zrovna podprůměrným soupeřem..

Je hrůzné zjištění, že v našem fotbale vládne šéf-diktátor s absolutními pravomocemi, který striktně odmítá jakoukoliv diskusi ("Bílek i realizační tým prostě zůstává a tečka!"), a ještě hroznější je fakt, že Pelta nemá žádného výkonného oponenta - prostě jedna zapouzdřená arogantní mafie, a ty, 95%-ní národe (- fandů, fotbalových činovníků, mediálních odborníků), nám můžeš akorát tak políbit ... A tečka..

Jedním z Peltových argumentů bylo i to, že "lepší hráče nemáme a ti současní za svým trenérem stojí".. Ano, lepší hráče možná nemáme (škoda jen, že Plzeň není zrovna v loňské formě - pak by varianta byla - popsáno níže v předch.Oznámení), ale to by pak takto mohl argumentovat každý odvolaný trenér : "Šéfe, já jsem ale postavil ty nejlepší kluky a góla za ně nedám".. Prostě postavit nejlepší hráče nestačí - je třeba jim ještě vtisknout nějaký (dobrý) herní styl, něco je (sou)herně naučit - a to dokáže jen Trenér-zkušená charismatická Osobnost, nikoliv nějaký hodný (= bezradný) trapný "spratek"-tlachající teoretik, mizerný taktik a nesvéprávný narcis, kteréhož přítomnost předtím nikde v oddíle moc dlouho nestrpěli..

Další "bezva-pelto-argument" byl ten, že "stejně nemáme za Bílka náhradu". Pelta sice s kýmkoliv dalším komunikovat odmítl ("není to na pořadu dne"), ale v zákulisí se mluvilo o 3 jménech - Vrbu Plzeň nepustí, Jarolím by byl risk a Hašek míří zase ven.. No tak za Haška teda dík - toto Bílkovo dvojče (které nám sem toho prostovlasého vaječného dvojníka-svého kumpána nainstalovalo), resp.se Šmicerem trojče, by asi herní úspěch taky nemělo. A hlavně důvěru a prestiž. Člověk, který v době evidentních Bílkových propadáků prohlásil, že "Bílek je muž na svém místě a hra národního týmu má svou tvář", má namísto potřebné věrohodnosti ohyzdný cejch nesvéprávnosti, slepoty resp.lživosti. Prostě byl to on, I.Hašek, který nám sem přijel jako "spasitel" položit základy "Pelto-Bílko-Šmicrovu konglomerátu nedotknutelnosti" a pak se vtipně zdekoval.. Dá se říci, že dřív bylo neporovnateloně líp - zlatí předchůdci Mokrý, Obst i "mafián" Chvalovský.. K Haškovi možno už jen dodat : Čekali jsme novátora a on zatím přišel "Ještě větší blbec než jsme doufali"..

Pokud jde o Jarolíma, u toho si také mnoho odborníků není jisto (no horší než Bílek - tak jako nikdo u nás - by rozhodně nebyl..), ale co ten Vrba, proč nemůže dělat Plzeň i nároďák? Naše argumenty (níže), že by to šlo, zatím ještě nikdo nezpochybnil..(otázkou zůstává, zda-li by P.Vrba pod Peltou pracovat chtěl..). Anebo pokud nyní ovládne ligu (a příští rok snad i Evropu) Sparta, tak co takhle na dvojúvazek Lavička? Svého času to jeden sparťan Chovanec zvládal..(A pan Lavička je určitě schopnější..). Pro ten zápas s Itálií by taky určitě nebylo k zahození, aby byl Příbramí na ten týden (po skončení ligy) zapůjčen bouřlivák Straka, který by mužstvo potřebně pozitivně zbláznil.. A jsme u závěrečného trumfu : Proč Pelta neoslovil "Čechoitala" Zemana?? (který by prý nebyl proti).  Pan Trenér Zeman má ale Charisma, je schopný a uznávaný a má rád pořádek (nejen na hřišti), tak asi proto....

Situace ve fotbale, v našem sportu č.1, je tedy zatraceně podobná situaci v politice - Král je nahý, všichni to vědí, dokonce o tom i leckdo mediálně nepokrytě mluví, ale nic se s tím holt nenadělá.. - tedy "demokracie" jako vyši(nu)tá.. A nenadávejme listopadovým spřáteleným Slovákům či nyní neschopným Arméncům, že nám od Bílka nepomohli - po nynějších proklamacích FAČRu máme za to, že i po případné listopadové prohře se Slováky či nyní v Arménii by byl Bílek stejně podržen! Proč? No přece proto, že by stále ještě žila teoretická šance na postup! Takže buďme trpěliví : teprve až se prohraje v červnu s Itálií a poté i na podzim s dalšími, tak pak se teprve začnou dít věci! Ne, nebojte se, že nějaké pozitivní - znovuzvolený Pelta totiž prohlásí : "Tato kvalifikace nám sice nevyšla, ale pan Bílek již buduje svoje mužstvo na příští kvalifikační dvouletku - nechme ho v klidu pracovat!" Ale na druhou stranu je nutno pana Bílka i trochu politovat (což už jistě udělali i mnozí psychiatři..) : On si, chudák, důchodu neužije, on to repre má zkrátka asi již doživotně!;-) Prostě jako v politice : Jsi ten nejsprávnější škodič? Tak marš na ten nejvyšší post, ať si tě lidi užijí!.. Nutno dodat, že aspoň ve sportu donedávna toto kocourkovské pravidlo příliš neplatilo a lidé na svých postech byli (jsou) celkem schopní, měli (mají) výsledky a předváděná (sou)hra si na sebe nepoštvala veřejnost - hlavně dovedli trochu naslouchat kritice a podle toho i činit.. Ale časy se holt asi začínají měnit - doufejme, že takto neslavně dopadl jenom fotbal..:-(

A co teď jako my, těch 95% prostých fandů? No asi se již trochu smiřujeme, že český fotbal za tohohle mafiánského vedení pro nás není zrovna to pravé ořechové.. To proběhlé tiché smíření se s touhle situací je ale hodně nelogické - tolik klubových hnízd radikálů a "hooligans" a nikde žádná akce, žádný hlasitý protest.. - že by ti čeští rowdies snad byli zastánci Bílka (Pelty)? Nezdá se, to snad ne.. Ale každopádně je divné, že se nic neděje. Na FB a veřejných aktuálních diskusích to sice vře (přičemž fundovaní (řešící) kritici jsou cenzúrováni - o tom viz níže..), ale na petičních fórech naprostý klid.. (- tedy na tom 24tisícovém - my se 150 podpisy nejsme měřítko..). A hlavně totální klid na ligových stadionech, 16.4. před FAČRem žádná demonstrace, Bílek a Pelta si doma užívají nočního klidu.. Jsme zkrátka mírumilovná (= ovcovitá) země, která žádných účinných protestních (tedy psychologických, ne násilných - k tomu rozhodně nenabádáme) akcí schopna není - proto, pane Pelto a Bílku, buďte v klidu a dělejte si s naším (vaším) fotbalem co chcete..

Stadión proti Itálii bude určitě plný a ti zaprodaní, loajální, krátkozrací budou zase fandit "Češi, do toho!" (= "Pelta, Bílek do toho!" = "Děláte svou práci dobře, fandíme vám!"..).  Avšak my, normální, rozumní perspektivně uvažující jsme nuceni se nyní převléci do modrého a u televize fandit "Viva squadra azzurra!", "Forza Italia!" - pomozte nám od Bílka!. Sice se říká, že Bílek nepůjde ani po prohře s Italy, ale přecejenom kdybychom dostali trojku... A proč ne bůro - to by se třeba o den pozděj při nové volbě mohl poroučet i Pelta..;-)
Takže žijme aspoň v naději na italskou pomoc, když si nedovedeme pomoct legálními nátlakovými akcemi-bojkoty sami...

Uvidíme, co bude po 8.6..


Regenerátoři..

PO ARMÉNSKÉM UKLIDNĚNÍ : MLŽENÍ - NESVÉPRÁVNOST - LOAJALITA (VYDÍRÁNÍ) - CENZÚRA - PROTESTNÍ TLAK..

2013-03-28 18:43:51

V Y H L A Š U J E M E  P R O T E S T N Í  A K C E !  - a to nejméně do 16.4. (viz níže)

Přátelé, stalo se zase to, čeho jsme se obávali. Ne, teď nemluvím o cenzúře (o tom trochu něco níže), ale o pokračování naší fotbalové kvalifikační tragikomedie.

Zápas v Arménii dopadl dobře i špatně, tedy diametrálně odlišně tak, jak si takterá (diametrální) skupina přála :

1) "Skupinka 93% fotbalové obce ČR"(tedy dle oficiálního listopadového průzkumu - po fiasku s Dány je toto %číslo jistě vyšší) si správně přála, abychom v Arménii buď nebodovali nebo bodovali těsně po nedobrém výkonu. Ten nepřesvědčivý výkon se konal, avšak výsledek je pro nás dopadově krutý, pro další nutný postup zcela nevhodný..  

2) Druhá oponentní "obrovská grupa"(ekipa 3-7% arogantního podvodného fotbalového establišmentu, loajálních zaprodanců a nesvéprávných hluchoslepců) výsledek 3:0 velmi přivítala, ba dokonce i oslavovala výkon - souhlasila s Bílkovým zhodnocením (zevrubně) : "Podali jsme poctivý, zodpovědný výkon korunovaný třemi góly. Hlavně ve druhém poločase jsme začali hrát to, co jsme si představovali."

Objektivně řečeno, není známo, na kterém zápase Bílek a jeho stoupenci byli, ale my jsme viděli výkon našeho mužstva poněkud jinak - inu poctivý a zodpovědný třeba byl (to už se "taknějak" u národního týmu automaticky očekává..), ale otázkou je, zda "poctivost a zodpovědnost" dnes postačuje - zvláštěpak na soupeře, kteří k těmto vlastnostem dovedou přidat ještě něco navíc - tedy kompaktnost, rychlost, souhru a tvůrčí um vytvořit si tlak a šance..
Naši se sice snažili, ale ťukes mezi obránci, záložníky a zase zpět obránci k vytvoření šancí zjevně nepostačuje - chabého soupeře z evropského podprůměru ničím nepřehráli, nepřekvapili. Nebýt jedné vydařené akce (= hrubé chyby stoperů soupeře), pak by trápení konce nebralo - naopak pokud by Arménci proměnili ty první dvě takřka tutovky, tak by naše snažení jistě přerostlo v bezradné zoufalství.. Ani po uklidňujícím gólu nepřišlo uklidnění herní a soupeř neměl daleko k vyrovnání - pojistka přišla až v závěru po další hrubce stopera - závěrečný 3.gól už snad zařídil Bílkův archanděl a jeho kymácející se křeslo tak opět (jako již několikrát předtím) pevně přikurtoval k podhoubí veřejného odporu, antipatie a antilogiky..(paralela s podobně nenáviděným premiérem Nečasem je čistě náhodná..).
Je to tedy již poněkolikáté, kdy Bílek ušel 93-97%ní skupině "podzámeckých katů" a opětovně prohlásil, že sám neodstoupí (- jeho soudnost alias deviační paranoia je již dlouhodobě zralá na vyšetření "Chocholouškem"..) a my si tak ještě budeme zřejmě nuceni vytrpět domácí zápas s Italy, proti kterým pouhá "poctivost a zodpovědnost" určitě stačit nebude.. Nebo že by se něco vyřešilo "už" 16.dubna na zasedání FAČR? Při rozvrstvení, kdo z předsednictva FAČR je pro a proti, to na odvolání nevypadá - činovníci většinou omílají "ještě není nic ztraceno - odvolání trenéra není aktuální" (- takže si budeme asi muset počkat, až nás pohřbí Italové či další dvojzápas v září..). Taktéž šéf Pelta znovu mlží - je to holt rozený diplomat - a bohužel taktéž hrobař našeho současného fotbalu (a to nejen v kauze Bílek) - při jiném vedení by naše brazilské ambice byly ještě reálné a perspektivní..

Pokud apelují určité celebrity, jako např.včera pan Vízek ("Hon na Bílka mě už unavuje, chybí zdravý rozum") ve smyslu, že už se mu ataky na Bílka nelíbí a že "nevidí k odvolání důvod; neví, co by tomu týmu mohl dát nový trenér".. (zajímavé, že se nedá mediální prostor i někomu jinému - a takové známé osobnosti jsou - komu se tvrdošíjná existence Bílka zrovna nelíbí..), pak tento Vízkův postoj lze chápat, neboť on dobře ví, že s Bílkem se bude určitě (dříve či později) poroučet i manžel jeho dcery V.Šmicr; avšak  nutno zmínit i jinou hrůznou souvislost jakožto varovný příznak jiné nebezpečné loajality.

V dnešním Sportu vyšel článek "Neberte nám Bílka!", kde takto (údajně) "žadoní" samotní hráči (na úvodní straně jsou vyfoceni Rosický, Sivok a Čech v tričku s podobiznou Bílka a nápisem "I love my coach"). Jsou ti někteří, aktivně loajální, hráči tak "nesvéprávní" (když nevidí, neslyší, co říká drtivá většina) nebo jsou opravdu se stavem výkonů a výsledků (tak) spokojeni, když nechtějí změnu?? Vždyť přece ze svých klubů vědí, že při výsledkové absenci úspěchuchtivý majitel věc řeší brzy, a to nejčastěji změnou trenéra! Dovedli by se i tam, ve své klubové domovině, zastat (evidentně neschopného) trenéra, na kterého píská celý stadion? (- v našem případě dokonce plný olomoucký stadión i těch přišedších, kteří ještě nároďáku pod tímto vedením fandí..) No ve svém klubu by asi tak "nelogicky stateční" rozhodně nebyli.. Proč tedy u nás? Že by jim tedy stávající stav vyhovoval a na srazy si jezdí jen jako na  zábavný výlet, který jim připraví a hradí úslužná "cestovka" hodných kamarádů "Mirek+Míša+Vláďa"? Ono samozřejmě nejde o to, že by se někde ožírali s holkama (to by se asi (už) neutajilo), ale taková hezká zábava může mít charakter jen ryze komorní : videa, videohry, vymýšlení různých soutěží, blbinky, karaoke, vtípky, chichotání - prostě pohoda "jak má být".. Ano, to má (může) být, pokud je mužstvo natolik silné v kramflecích, že ví, že ten pohledný výkon a výsledek prostě přijde.. Avšak žádné PROFESIONÁLNÍ mužstvo si tuto vesměs úsměvnou pohodu před důležitým zápasem (přecejen raději) nedopřává - na to již dohlédne PROFESIONÁLNÍ CHARISMATICKÝ trenér.. Úsměvy, vtípky, chcichotání jsou pro absolutní koncentraci před zápasem KONTRAPRODUKTIVNÍ, pro POŘÁDNÝ 100%ní výkon je třeba být NAŠTVANÝ = ODHODLANÝ - to vám řekne každý psycholog.. Dovede, je schopen, tuto potřebnou SERIÓZNÍ předzápasovou atmosféru navodit náš M.Bílek (V.Šmicr)? Už z audiovizuálního vzezření rozhodně nikoliv.. Tato naše banda neschopných submisivních amatérů, která by jakous AUTORITU měla snad jen u starších žáků, tedy vsadila na jinou kartu - hráčskou loajalitu si vybudovala svou "hodností" a vstřícností lecos (zábavného) tolerovat - hráčům (dětem) to takto vyhovuje (že taťka je neschopný, hodný, měkký) a změny k tvrdším PROFESIONÁLNÍM poměrům se evidentně bojí - každopádně se jí neodůvodněně pragmaticky brání.. Zde by tedy měl zasáhnout někdo shora a jasně říct, že v předzápasovém přípravném kempu bude vládnout PROFESIONÁLNÍ pořádek, a to třeba i za cenu, že ti (někteří) na národní zápas nepřijedou (- tímto údajně někteří hráči v případě odvolání Bílka "pohrozili") - avšak nic podobného se z důvodu Haškova-Peltova-Vízkova (atd.) schválnostního účelového komplotu nestane..

Pokud existuje situace, že hráčům se nedaří, nemají výsledky a přitom se zastávají trenéra, pak tedy něco není v pořádku.. Nabízejí se otázky : Kdo tedy za stav může, když ne hráči ani trenér? Nebo těm (některým) hráčům tento herně neblahý (avšak předzápasově zábavně pohodlný) stav snad vyhovuje? Nebo se jim snad do Brazílie ani nechce a radši si příští léto udělají hezkou dovolenou?..

A pakliže (údajně) někteří hráči hrozí, že po výměně Bílka již nepřijedou, pak zde tedy máme něco jako hráčské vydírání (= diktát proti rozumu, logice a drtivé názorové většině), a to by měl být vskutku alarm 1.stupně..

Vezmeme-li vše ještě názorněji : Firma, která neprosperuje (nemá výsledky).., její zaměstnanci dobře vědí, čím to je - ředitel je neschopný.., mají tedy na výběr : buď "riskovat", vzepřít se a jít nebo zůstat loajálními a zůstat.. To se opravdu mezi hráči nenajde nikdo, kdo by řekl : "Nejsme špatní hráči, ale pod tímto vedením je to marné"? Ne, neházíme vinu na všechny, mnozí si to třeba aspoň jen myslí, když nemají odvahu tuto pravdu říct naplno.. A až přijde trenér - SKUTEČNÁ OSOBNOST - a hra bude lepší, nekřečovitá (čímž se dostaví jistě i výsledky, tedy ZASLOUŽENÉ výsledky), tak přecejen rozvážou a kápnou božskou....

Kdo by to měl JEDNOZNAČNĚ být jsme již napsali minule. Vedení Plzně sice tuto možnost odmítlo, avšak jen to, že by jejich trenér měl z Plzně odejít, jinak na tu stěžejní otázku "PROČ BY P.VRBA NEMOHL DĚLAT OBOJÍ - JAK PLZEŇ, TAK NÁROĎÁK"(jehož kostrou by byla Plzeň) - nikdo v republice doposud nezodpověděl.. - tedy veřejně (aspoň o tom nevíme - pokud někdo ano, tak sdělte..). Možná se k tomu plzeňské vedení nechce vyjadřovat proto, že s Peltou vůbec nemíní o ničem vyjednávat - po jeho atacích vůči nim se ani nelze divit.. Ovšem obecně, ZDA-LI "JE ZAKÁZÁNO", ABY TRENÉR KLUBU, KTERÝ TVOŘÍ (má tvořit - a to již z důvodu naprosté sehranosti) ZÁKLAD REPRE, NEMOHL VÉST I TENTO (SVŮJ) REPRE TÝM", tak na tuto otázku by v mezidobí (než Pelta skončí) mohl odpovědět aspoň nějaký svazový funkcionář resp.novinář.. - dočkáme se?..

A proč by to nemohl být třeba novinář, který fotbalové dění na sportovním serveru Aktuálně.cz pravidelně fundovaně komentuje? Ano, panu šéfreportéru Mádlovi jsme již psali, avšak doposud nijak neodpověděl. Nu možná je to tím, že ten náš apel resp.dotaz vůbec neobdržel (i když mu bylo napsáno i na jeho profil na FB). Svého času měl na toto téma ("Vrba ano - ne") pojednání, zkoušeli jsme na tuto diskusi napsat, avšak ouha - narozdíl od nedávné minulosti je pro to třeba být na Facebooku (FB). Nu což, nějaké rychlá registrace tam proběhla, vzkaz na diskusním fóru přistál, ale OUHA č.2 - zjistili jsme, že TENTO VZKAZ JE POUZE NA NAŠEM PC (NA JEDNOM IP).. Tedy diskuse na Akt..cz (možná i jinde) je takto chytře "NEVINNĚ SKRYTĚ" CENZÚROVÁNA - ale poznáte to, až si to ověříte na jiném PC, do té doby žijete v iluzi, že si to mohou přečíst všichni návštěvníci, avšak reálně si vlastně píšete jen pro sebe do šuplíku.. Toto je obrovské matoucí svinstvo (může se dít i právě Vám) a za toto už padla na Aktuálně.cz žaloba (chcete-li vědět podrobnosti, napište nám na mail..). I na FB pokud napíšete někomu věcný (tematicky souvisný) vzkaz, tak můžete být blokováni - bez vysvětlení - proto asi FB nemá na svých stránkách žádný kontaktní e-mail ve smyslu "my redigujeme a ty mlč!".. A proč vlastně tato CENZÚRA resp. DISKRIMINACE, EMBARGO diskutérů? Je to určeno zvláštěpak pro ty, kteří jsou z nějakého důvodu "veřejně mediálně nevítáni" a mohli by "pobuřovat" (= psát pravdu + jistá účinná řešení soudobých nešvarů - nejen fotbalových - my bojujeme proti podvodu všeobecně a nabízíme i bezplatnou právní poradnu - bližší info na mailu..).
Pokud jde o naše fotbalové téma, tak na serveru Aktuálně.cz (a zjevně i jinde na netu) si naše avízo (http://www.petice24.com/bilek-ven) neškrtne. Proto tedy pouze těch směšných cca 120 podpisů, neboť o nás vlastně nikdo neví.. A proč má ta velká petice "Vyhoďte Bílka" podpisů již přes 24 tis.? Protože tomu byla již na podzim udělána obrovská mediální reklama a její zakladatel pan Číla byl i v hlavních zprávách na NOVĚ! Přitom pan Číla udělal pouze nějaká (syrová) oznámení a pak nám nějak zemřel... - teda ne úplně, protože když jsme nyní napsali naše avízo na jeho (pochopitelně bezpracné)  sledovanější fórum, tak nás maže dál.. Toto tedy dále dokazuje, že jeho Petice byla založena účelově briskně, aby pouze navázala nadávající antibílkovce, avšak žádný další postup - řešení již nenavrhla (nedotáhla).. Přitom tato následná efektivní řešení se přímo nabízela - o tom jsme již psali v počátečních Oznámeních.. - nehledě na podzimní "skvělé pompézní" (= nestoudně okázalé) vítězství nad Slováky se ty protestní akce (- bojkoty) uskutečnit měly a možná (určitě) již mohl být Bílek fuč..  Všem nám, soudným, mohlo být lépe, náš národní tým mohl mít o 3 body víc a naděje na Brazílii mohla (reálně) žít..

Pokud se však potřebné řešení nestalo, pak naše naděje nyní je upřena na jednání výkonného výboru FAČR dne 16.4. a je třeba vyvinout určitý tlak, aby toto dopadlo dobře - ODVOLÁNÍM BÍLKA!

Proto : následná 3 ligová kola by měli fanoušci využít k protestům - lokální demonstrace před každým stadiónem a v hledišti pokřiky, transparenty BÍLEK VEN! (Domlouvejte se na fórech svých klubů)
Samozřejmě každý nechť se zmíní (přepošle) naše avízo svým známým (i neznámým); taktéž by bylo dobré poškádlit (probudit) pana Čílu a psát na jeho obrovské 24tisícové fórum http://www.petice24.com/vyhodte_bilka (i když řada z tehdejších signatářů-nadšenců to vinou neschopnosti-nečinnosti p.Číli asi již vzdala..)


Tolik prozatím - pokud se nestane nic mimořádného, tak další Oznámení zde bude po 16.dubnu (po "koncilu" FAČR - zde by měla veřejnost bedlivě sledovat, jak kdo hlasoval..). 


E-mail : bilek-ven@seznam.cz


Regenerátoři..

ŽE BY KONEČNĚ?.. JEDNOZNAČNÝ NÁSTUPCE : P.VRBA - NEBO KDE JE PROBLÉM?..

2013-03-25 17:44:51

Věci nabraly určitý spád a trenérská pozice Bílka je na spadnutí. V Peltovi však aby se čert vyznal : jednou tvrdí, že Bílka asi odvolá resp.že se uvidí po Arménii (nehledě na výsledek - tedy že Bílek "může skončit" i po našem vítězství), poté zase mlží, že po Arménii "se bude vše zvažovat".. Z toho však vyplývá, že při shodě okolností (kdy Arménci budou beránci třeba jako listopadoví Slováci..) a při účasti "Bílkových všech svatých"(tak jak tomu bylo třeba před ME v zápase ve Skotsku, poté v baráži s Černou Horou, jakož i na samotném Euru..) vyhrajeme třeba 3:0 a Bílek se může udržet.. No stále ta samá slovní ekvilibristika jako už leckdy předtím - škoda to nějak komentovat.. (snad to 8.6. dobře a správně okomentuje valná hromada FAČR při volbě nového předsedy..) Přitom každý soudný dobře ví, že takoví ubozí nýmandi jako Bílek a Šmicr mohou být prospěšní tak leda realizačnímu týmu Dolní Lhoty..
Přenesme se nyní do pohádky, že by Bílek přecejen skončil. Kdo tedy na jeho místo? V podstatě kdokoliv - nikdo horší být nemůže. Určitě by to dokonce hráči, kteří se dobře znají, zvládli i sami - jisté výsadní slovo by mohl mít Rosa nebo "Tankista"..  Ale pojďme pro trenéra - kdo tedy? Vhodný by byl třeba Straka, který by tým potřebně "zbláznil"(aspoň jednorázově pro ten zápas s Italy), další jména (Jarolím, Zeman) jsou taktéž mediálně nastiňována, avšak jednoznačnou jedničkou by měl být Pavel Vrba.. Zádrhel : On je však v Plzni pod smlouvou.. A jsme u jádra věci tohoto příspěvku a bezzádrhelově odpovídáme : A CO JAKO MÁ BÝT, že je úspěšný v Plzni a pod smlouvou? Však ať je a ať zůstane plzeňák dál! Naopak je to potřebné a žádoucí, aby neměnil úspěšný plzeňský dres a dál nám dělal v Evropě dobré klubové jméno! Ale cožpak ono to opravdu nejde, aby skloubil obě trenérské funkce? PROČ BY TO NEŠLO? JDE TO! Zvládal to náš nejlepší trenér XX.stol Václav Ježek, tak i svého času Jozef Chovanec, když vedli Spartu i repre - proč? Protože Sparta tehdy suverénně naší lize vládla a repre bylo vlastně sparťanské.. A nyní je v této pozici Plzeň (i když Sparta má jistě jiný názor..) - a pokud nepustí další své klíčové hráče, tak jistě bude dál.. Pan supertrenér Vrba je jistě natolik schopný a vitální, aby zvládl obě úlohy - jak klub, tak nároďák, zvláštěpak když Plzeň je již delší dobu základem nároďáku (vlastně Bílka i podržela).. Máme za to, že sestava českého repre týmu by měla být : Plzeň + Čech, Rosický, Gebre S., Sivok, Kozák (Pekhart, Krejčí).. - v tom případě by Vrba vlastně byl ve styku se svými hráči nepřerušeně, bez nějakých nutných inspekčních cest po zahraničí. (nakonec na tyhle věci má trenér asistenta..) Jinými slovy se nabízí i otázka : Proč by měl s takto potřebným "plzeňským nároďákem" pracovat jiný trenér? Vždyť ti plzeňáci - kostra týmu - pokud ucítí svého Bosse ("taťku Klapzubáka") za svými zády, tak jejich výkon bude jistě (nejméně) podobný tomu, který podávají zvláštěpak v evropských pohárech! A přidá-li se k tomu i fakt, že nároďák se schází cca jednou za 2 měsíce, pak opravdu nevidíme důvod, proč by v ligové pauze svou práci náš nejlepší (prozatím jen) klubový trenér nezvládal resp.proč by po této pauze nezvládal dále vést klub, když by se svými plzeňskými hráči byl vlastně neustále ve styku.. (něco jiného by bylo, kdyby nároďák měl vést trenér, jehož klub žádnými reprezentanty neoplývá..). Nebo snad existuje nějaká regule, že vést klub a současně repre je u nás zakázáno? Nebo v čem je tedy problém??


Závěr tohoto pojednání : Nechceme v žádném případě, aby pan Vrba v Plzni skončil, ale chceme, aby byl dostatečně využit i pro národní účely - tedy aby převedl své charisma a ducha svých plzeňských úspěchů i do národního týmu! Nevidíme v tom žádný technický ani časový problém.. Proto apelujeme : Pane Paclíku, PUSŤTE NÁM SVOU CELEBRITU I DO REPRE! (Nebo Vám ho "z moci úřední" znárodníme sami..:-)) ) Nakonec bude to i Vaše dobrá vizitka a reklama Vaší úspěšné nejen fotbalové firmy, která může být u repre účastna recipročně i marketingově.. Spojte tedy dobré s užitečným a národně potřebným!

Za kladné vyřízení děkujeme.. :-)

(Věříme, že pokud ne Pelta již nyní, tak nový předseda FAČR v červnu s Vámi nalezne společnou užitečnou řeč..)


Regenerátoři


Regenerátoři..

NÁRODNĚFOTBALOVÝ KOCOURKOV STÁLE TRVÁ...

2013-03-23 17:02:14

Přátelé, po včerejším fiasku s Dány (0:3) je potřeba zase něco napsat : TRPÍME S VÁMI A CHCEME UŽ KONEČNĚ BÍLKA VEN!

Je to vlastně možné nebo se nám to stále zdá : Píše se rok 2013, Bílek má za sebou 3 roky blamáží, "utrpěných úspěchů", neschopnosti, trapné vzdorovitosti a on je stále národním fotbalovým dirigentem..(?) Ano, je to bohužel tak.. A nyní se dokonce ještě čeká, zda-li uspěje v Arménii.. A co se změní, pokud ty outsidery z Východu třeba nakrásně porazíme? Snad jen to, že pacient trpící posledním stádiem rakoviny dostane ještě jedno uklidňující morfium a jeho exitus se o pár týdnů (měsíců) odloží - než ho ranou z milosti dodělají Italové resp.Bulhaři.. Je opravdu třeba ještě čekat na tuto pozvolnou eutanázii? V kultivovaných zemích odcházejí neúspěšní trenéři po zápasových nezdarech HNED - naše fotbalová generalita však připomíná stádo hrochů, jejichž kůže má konstelaci neprůstřelného pancíře! Pokud by tedy Bílek (čistě hypoteticky) trénoval někde na Západě, tak už by odcházel (byl odejit) cca 5x - zkuste to, pane Bílku, u nás v ČR aspoň jednou a napořád! Všichni Vám budeme vděčni.. 

To však bude pouze jeden první krok z vícero nutných dalších. Kvalifikace už je zřejmě v háji, náš fotbalový svaz (FAČR) - a tedy i fotbalová obec výkonnostní a mládežnická - přijde neúčastí na MS o pár set miliónů, takže by se za toto snad měl i někdo žalovat.. Pan šéf Pelta dobře ví, že Bílek není dobrý trenér (při své anticharismatické audiovizáži ani být nemůže..), slyšel vztek veřejnosti i fundované oponence ze všech stran a přesto změnu nepovolil, takže by se měl zpovídat zřejmě (hlavně) on.. Nebo za Vámi, pane Pelto, ještě někdo stojí, kdo Vám napovídá, diktuje?.. No každopádně těch 15 relevantních dotazů (v minulém Oznámení) Vám nikdo neodpáře - ty stále čekají na svou odpověď...

Přátelé, i když pacient-národní tým je na pokraji smrti, stále ještě existuje možnost jeho záchrany, resuscitace, regenerace - jen by bylo potřeba započít s léčbou opravdu neprodleně. Pokud se s ní začne až po další ráně v Arménii, pak bude vše nesnadnější, avšak ještě i pak bude ve hře dost bodů, které by mohl nějaký normální trenér (či ten opravdový pan Vrba) vydolovat a o baráž se ještě porvat.. Je to tedy kruté, ale přejme si, abychom v Arménii buď prohráli nebo bodovali po mizerném (kvalifikačně obvyklém..) výkonu až v závěru darovanou penaltou..


Regenerátoři..

NEJDE TO - PROTO (PROZATÍM) ZÁVĚR..

2012-11-30 15:18:43

Vážení.

Dnešní oznámení bude věcně krátké, a pokud se neodehraje něco zásadního, tak i poslední. Nikdo se neozval, tudíž nemá smysl něco dál psát a plánovat. Buďto nemáte zájem (bojíte se) ve věci Bílka (Pelty) dál něco činit nebo se k nám z nějakého embargovaného důvodu na náš mail, na naše fórum, Vaše odpověď nedostala.. Prostě výsledek je takový jaký je a Pelta s Bílkem mohou být klidní - lidi se na nějakých společných akcích proti nim, které by jim určitě vadily, asi nedomluví. Opravdu se zdá neskutečné, že 93% fotbalového národa proti zbylé menšině nic nepořídí - ale tak už to v "demokracii" chodí..


"Kolega" Číla, zakladatel velké petice (http://www.petice24.com/vyhodte_bilka) čítající takřka 24 tisíc signatářů, je zjevně najatou figurkou vyšších struktur, která měla za úkol tuto petici včas založit (než ji založí z toho rozhněvaného davu někdo schopný, opravdový..) a navázané nespokojence pak zavést do slepé uličky nicneudělání, nicnezorganizování a vyšumění do ztracena.. Geneze jeho oznámení, kdy to poslední poslovenské (po 14.11.) ani nepřišlo, to jen potvrzuje..

My nyní můžeme pro pana Peltu (hrobaře národního týmu a českého fotbalu vůbec, jehož nejistá mluva by se při neexistenci slova "samozřejmě" zkrátila na polovinu..), pro novináře, redaktory, reportéry (kteří s M.Peltou ten potřebný zásadní rozhovor na dané relevantní téma - viz níže - neudělali, neiniciovali..), pro orgány NEčinné v trestním řízení (které podané trestní oznámení - viz http://www.fotbal1.eblog.cz/ - nevyřídily, ba vůbec neodpověděly..) zanechat pouze vzkaz - ty dotazy totiž nikdy, jako jisté nesmazatelné memento, nezmizí..

Pro pořádek je ještě zkopírujeme sem, aby byly více na očích..

1. Z jakého důvodu jste prodloužil smlouvu trenéru M.Bílkovi?

2. Pokud byl uveden z Vaší strany důvod, že “pozvedl úroveň našeho týmu” - Vy máte za to, že náš národní tým má - na to, jakými kvalitními oddílovými hráči disponuje - dobrou (”pozvednutou”) úroveň, když kvalifikací se od počátku potácel velmi neutěšeně, a to jak výsledkově, tak herně?

3. Pokud byl uveden z Vaší strany i důvod, že “dostal náš tým na Euro”, pak nutno uvést fakta - tedy že na toto Euro jsme se dostali :

a) PODVODEM - tedy jen díky vymyšlené neregurélní penaltě na konci stěžejního zápasu proti Skotsku (za což měl herec Rezek obdržet nejméně žlutou a náš tým od UEFA pokutu..)

b) ŠTĚSTÍM - neboť v barážových utkáních jsme vyhráli díky náhodné střele Pilaře resp.hezké akci Jiráčka až na konci utkání a rankově bezvýznamný soupeř byl herně lepší a vytvořil si mnoho šancí, které díky pouhé nezkušenosti neproměnil resp.narazil na skvělého P.Čecha..

- Vy jste tedy snad tuto realitu neviděl či jste tyto (ostudné) okolnosti již zapomněl?

4. Nebyla jistým varovným prstem (k Bílkovu odvolání) i fundovaná věcná kritika fotbalové veřejnosti v počátku i v průběhu kvalifikace - odpověděl jste někdy Vy resp.Váš předchůdce na argumenty těchto četných zainteresovaných oponentů?

5. Není dostatečným argumentem k nekompetentnosti pana Bílka i fakt, že tento žádný předchozí trenérský úspěch neměl, v žádném klubu příliš nepobyl resp.byl vždy “odejit” - nebo dle Vás nemusí mít trenér za sebou žádné zkušenosti - tedy úspěšné zkušenosti, aby se stal trenérem národního týmu?

6. Máte nějaký osobní (citový) vztah k panu Bílkovi resp.mu nějakým osobním (lidským) způsobem “fandíte”?

7. Trenér, zvláštěpak reprezentační (zvláštěpak takové fotbalové velmoci, jakou je (resp.z tradice byla) ČR resp.ČSSR..), by měl, kromě schopností trenérských (takticko technických), zvláštěpak splňovat určitá osobnostní kritéria - být jakýmsi režisérem se skrytou autoritou, vzbuzující u hráčů (skrytý) respekt - tedy má mít PŘIROZENÉ CHARISMA.. - máte za to, že toto pan Bílek splňuje (tedy bezohledu na jeho neslavnou neúspěšnou minulost, což hráči podvědomě vědí..)?

8. I když (někteří) hráči navenek tvrdí, že “jejich” pan Bílek je dobrým trenérem a stojí za ním (- viz i bujaré odvázání se po návratu z Černé Hory a zesměšňování oponentů..), není realita spíše taková, že vítají, že pan Bílek je k nim “hodný”(loajální) a kamarádsky měkký (čímž nahrazuje svoje neumění resp.absenci charismatu) a hráči tak pojímají každý reprezentační sraz namísto potřebné tvrdé práce spíše jako “zábavnou párty” s tím, že herní a výsledkový úspěch (který buď přijde nebo ne..) je až věcí druhořadou?..

9. Máte za to, že žádný současný český trenér (působící třeba i v zahraničí) není kvalitnější než pan Bílek?

10. V tomto smyslu nutno vyzvednout jméno zřejmě našeho současně nejlepšího trenéra pana Vrby. Není ostudným paradoxem pro celý český fotbalový národ, že ho oslovil slovenský fotbalový svaz a ne ten český? Nebo jste s ním již o případném převzetí nár.týmu již (neúspěšně) jednali? (tímto tohoto nechceme protěžovat, avšak vzhledem k počtu plzeňáků v týmu (kteří vlastně p.Bílkovi zachránili prozatímní národnětrenérský život) by tento byl velmi vhodným kandidátem, avšak adeptů je víc - v podstatě nikdo by zjevně nebyl horší než p.Bílek..)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

I když na tyto dotazy můžete mít, pane předsedo, svůj rétoricky obhajitelný subjektivní názor (který si však fotbalová veřejnost ráda vyslechne..), pak jsou zde ale dotazy následné - zcela zásadní :

11. Jak je možné, že jste uzavřel novou smlouvu s panem Bílkem, A TO PŘED TAKOVOU VELKOU DŮLEŽITOU AKCÍ (což nemá v mezinárodní sféře, nejen fotbalové, obdoby..) - co vás k tomu vedlo?

12. Pokud se proslýchalo (bylo medializováno), že chcete pana Bílka v rámci jeho dobré práce na Euru “uklidnit a pomoci mu tak k dobrému výsledku”, není tento důvod, vzhledem k okolnostem, zcela nelogický a absurdní?

13. I když o podobném (bezprecedentním) prodloužení smlouvy před takto významnou akcí v Evropě (na světě) nevíme (= je to tedy možná světový unikát..), pak by se tento krok dal třeba pochopit, pokud by trenér prošel kvalifikací suverénně, jeho mužstvo bylo kompaktní a stabilizovaně herně navýši, a svaz by si tohoto úspěšného kvalitního trenéra přál bez ohledu na náhodný výsledek (neboť víme, že výsledek lokálního utkání určuje řada neovlivnitelných faktorů..) - tento případ však u pana Bílka rozhodně nenastal - nebo máte za to, že ano?

14. Máte jistě bohaté funkcionářské zkušenosti, a to i v mezinárodním měřítku - mohl byste odhadnout, jak by v případě, že trenér národního týmu dlouhodobě nemá výsledky (a to ani herní) + důvěru veřejnosti, jednaly jiné národní fotbalové (sportovní) svazy - tedy jestli by s trenérem, který má v podstatě “nůž na krku” (resp.v našem případě již “v krku”), smlouvu před velkou akcí prodloužily či (dávno) před touto důležitou akcí “raději neriskovaly” a odvolaly ho?

15. Mohl byste nám přeposlat právě uzavřenou Smlouvu s panem Bílkem resp. pokud je tato veřejně k vidění na internetu, tak zaslat http odkaz?

16. Pokud jde o náš nár.tým na tomto Euru, jak vidíte jeho dosavadní účinkování - nebyl odevzdaný úvod s Ruskem ostudou (mohlo být i 6:1..) a promarněný (ve výsledkovém poklidu) zápas s oslabenými naprosto sterilními Řeky ukázkou (důkazem) toho, že českému týmu chybí sehranost (zvláštěpak v obraně, což byla vždy doména českého týmu), taktická úroveň, ba i “fyzička”?

17. Nehledě k zápasu s Polskem - tedy i kdybychom ho třeba “zase nějak zvládli” - neuvažujete přecejen o trenérské změně (resp.změně realizačního týmu), a to vzhledem ke kvalifikaci MS, kde nás čekají soupeři nepoměrně kvalitnější než v právě proběhlé kvalifikaci ME (tedy kromě Španělska)?

P.S.: Tento dotazový (apelační) dopis Vám píšeme před zápasem s Polskem, neboť dotazy č.11-15 považujeme za zcela zásadní a nic na těchto nemůže změnit ani případný úspěch v tomto posledním zápase ve skupině, ba ani kdybychom se stali mistry Evropy.. V tomto utopickém případě byste však mohl odpovědět tím, že jste “jasnozřivě” věděl, že pan Bílek nás po nové Smlouvě k tomu titulu dovede.. - máte tedy (bez ohledu na naše další účinkování na Euru) nějaké paranormální schopnosti?

Pane předsedo M.Pelto, děkujeme Vám za neformální věcné odpovědi a jsme s pozdravem

 

Regenerátoři..

E-mail : bilek-ven@seznam.cz


Regenerátoři..

NĚCO TEDY NEVYŠLO.. - ALE NE NAŠÍ VINOU..

2012-11-21 15:02:05

Zdravíme.
Toto oznámení činíme až nyní, neboť jsme po Bílkově neodstoupení čekali s čím přijde "konkurence".

Pokud jde o tu stěžejní minulou středu, tak tato snad ani jinak dopadnout nemohla. Naše fotbalové peltobílkovské osazenstvo to mělo dobře promyšleno : Postavíme nový tým, kterému to třeba vyjde a vyhraje, a když ne, tak máme v záloze argument, že s touto novou sestavou jsme přece ani nic jiného čekat nemohli..

Našemu mužstvu zápas vyšel (jinak to ani dopadnout nemohlo..), komentátoři, reportéři, redaktoři se takřka rozplývali jaká byla souhra, individuální výkony, střelba, spousta šancí.. - jenže nějak pozapomněli na to, že na hřišti byl pouze jeden tým a soupeř jaksi chyběl.. Dá se tedy pouze návodně shrnout, že pokud nějaký trenér a jeho spřízněný manažer cítí určitý nepříjemný tlak na svou další existenci, pak nejjednodušším způsobem jak toto ustát je pozvat si spřízněného "soupeře", který bude sparringem ve smluveném rouše beránčím.. Vztahy českých a slovenských generalit jsou výborné nejen v politice, tak proč si nepomoci i na poli sportovním? Takže k řádnému skutečnému (ba k žádnému) odporu Slováků nedošlo a tato přátelská šaráda byla jen účelovou obezličkou jak dosáhnout svého a svým fanouškům a jejich oprávněnému požadavku (za celé protrpěné 2 roky) se vysmát.. Je tedy krásné, jak jeden smluvený fotbalový raut dovede smazat celé předchozí fiasko.. Více tuto frašku netřeba rozebírat..  

Jak vidno náš "konkureční petiční kolega" Číla ze své ulity liknavosti a letargie doposud nevylezl - kromě neschopnosti nemá ani za mák slušnosti se lidem omluvit, že jeho postup nevyšel.. Avšak jaký to byl vlastně "postup"? Založí petici, vůči pomocným aktivistům je arogantní, ve svých oznámeních nejprve žadoní o nápady (na něž poté nijak nereaguje) a poté, pár dnů před stěžejním dnem D, vyhlásí "akci tričko", která byla naivní a ani se stihnout nedala.. Toto prostě zmínit a zopakovat musíme, protože jediná možnost jak dosáhnout odvolání Bílka byla právě u něho, u jeho mediálně nebývale podporované petice, na niž se zákonitě chytila spousta lidí, a je smutné nyní pozorovat, jak jeho "akce" v tichosti zmírá.. Co si asi nyní říká těch téměř 24 tisíc signatářů, kteří se u něho s nadějí zaregistrovalo? Je zajímavé se podívat na to grandiózní diskusní fórum (přes 11 stovek komentářů), avšak najdeme na něm pouze kritiku Bílka, příp.Pelty a jiných činovníků, ale snad vůbec (či jen velmi velmi zřídka) diskutování tématu nějakého racionálního postupu jak odvolání Bílka dosáhnout, o kritice nečinného neschopného samotného autora petice nemluvě.. Jsou tedy petitéři tak málo akční nebo se tyto příspěvky na fórum "z nějakého důvodu" nedostaly? No po tom, kdy pan Číla některé příspěvky bez odůvodnění smazal, to možná další "akční hrdinové" vzdali a nechali petici svému (Čílovu) osudu.. (přitom se přímo nabízelo s tou masou signatářů či ještě větším procentem pasívních sledovatelů zorganizovat a uspořádat nepřehlédnutelné efektivní akce!..) Je zde tedy řada otazníků a vy byste nyní měli pana Čílu na jeho fóru atakovat (slušně - věcně), cože to doposud s tou oprávněně kritizující českou fotbalovou obcí udělal a jak míní postupovat dál..

Ano, my, nijak mediálně nepodporovaní, ba embargovaní, toho tady s tou hrstkou (náhodných) sledovatelů mnoho nepořídíme, proto hlavní těžiště pozornosti a snad ještě i naděje nutno přesměrovat tam, kde řešení stále ještě leží - k "hlavnímu (mediálnímu) proudu". Pro ty, kteří snad ještě tu hlavní petici nezaregistrovali, uvádíme její adresu : http://www.petice24.com/vyhodte_bilka - proto pište na to hlavní fórum, ale ne o tom, jaká neschopná směšná figurka "trénuje" náš nároďák resp.kdo ji v této funkci nekale protěžuje a drží - to všichni víme - avšak je potřeba atakovat a ptát se CO SE BUDE DÍT DÁL. A pokud nebude reagovat Číla, tak třeba se vybudí další diskutéři, kteří snad ještě to zamrzlé fórum sledují, a něco, nějaká akce, se domluví přímo na tomto fóru.. 

Pokud jde o nás, o tuto petiční aktivitu, my můžeme snad jen vybídnout k tomu, ABYSTE SE NÁM OZVALI S VAŠIMI NÁZORY A NÁVRHY - NA NÁŠ MAIL, NA NAŠE FÓRUM! Je potřeba se na něčem akčním (rozumném, efektivním) domluvit, a to nejlépe ústně - proto máme v plánu domluvit setkání, schůzku VŠECH, KTERÝM STÁLE (a v průběhu událostí nedávných dnů TÍM VÍCE) LEŽÍ NA SRDCI OSUD NAŠEHO NÁRODNÍHO TÝMU A NAŠEHO FOTBALU VŮBEC!
Předpokládaná schůzka by se měla uskutečnit dne 3.12. v Kolíně a v Praze (odpoledne - místa a časy ještě upřesníme) - jinak kdo to má blíž resp.má cestu do Brna, tak zde je možné se setkat v podstatě (po domluvě) kdykoliv. Teď tedy záleží jen na Vás a na Vašem zájmu.

Tolik prozatím - další Oznámení cca za týden.

Regenerátoři..

E-mail : bilek-ven@seznam.cz


Regenerátoři..

PO NEDĚLI HEZKY - JAK NÁM ASI BUDE PO STŘEDĚ?..

2012-11-13 13:00:01

Dobrý den.

V neděli jsme si znovu potvrdili argument, proč musí Bílek ven a kdo by měl jít na jeho místo.
K vidění byly dva zápasy našich lídrů, které ukázaly, jak na tom tito naši jediní evropští zástupci jsou. Zatímco zápas Sparty s Brnem byl dosti průměrný a nudný, večer jsme si chuť dokonale spravili. Co předváděla Plzeň bylo lahodné, famózní, vzrušující i uklidňující! Uklidňující v tom, že i v našich podmínkách lze vybudovat mužstvo, které snese přísné evropské měřítko, a pokud by neodešel Jiráček, Pilař a Pavča (Horváth) byl o 10 kilo mladší, pak by Plzeň určitě hrála nezanedbatelnou roli i v Lize Mistrů. Naskýtá se otázka : Nebylo lepší s Dánskem, Maltou, Bulharskem nasadit celou (českou) Plzeň, bylo by toto mužstvo při podobné hře a plném nasazení vůbec schopné nedat gól?.. Určitě by to dopadlo jenom líp a nikdo v publiku a v mediálních diskusích by rozhodně nepískal.. Samozřejmě může leckdo s úspěchem oponovat, že pro nároďák máme k dispozici kvalitnější fotbalisty (hrající kvalitní evropské soutěže) než jsou naši Plzeňáci, ale pro fotbal platí, že soubor hvězd ještě nemusí být zárukou dobrého fotbalu (s tím měl dlouho potíže i Real Madrid) a naopak "vesničané" tohoto schopni být mohou. Tito plzeňští "Klapzubáci" v čele s taťkou Vrbou tedy ukázali, co všechno je možné "na zelené louce" vybudovat a že ve fotbale je ze všeho nejdůležitější SOUHRA!

Zatímco v zápase Sparty jsme mohli pohledné akce spočítat na prstech jedné ruky, v plzeňském galavečeru jsme na stejných prstech spočítali nepřesnosti. A to ambiciózní Olomouc rozhodně nebyla nějakým slabým sparingem, ale na precizní ("barcelonskou") souhru protivníka (takřka poslepu na jeden dotek) prostě neměla.. Plzeňáci takto hrají neustále, při nabitém programu ne vždy (správně úsporně) nadoraz, avšak v posledních dvou zápasech je konečně opustila smůla a oni proměnili alespoň některé z četných šancí. Při pohledu na jejich hru je tedy zázrak, že nevedou ligu o 8-10 bodů - možná pokud by se nemuseli věnovat Evropě, tak by tomu tak i bylo.. Měli bychom tedy mít úctu k mužstvu, které šíření českého jména v Evropě obětovalo několik zápasů v domácí lize - leckdy tomu u některého našeho zástupce bylo naopak.. A taky - a to zvláštěpak - bychom měli mít úctu k tomu člověku, kdo toto mužstvo fotbal naučil a dále ho i bez výrazných hvězd skvěle vede! Ony ty (nenahraditelné) trenérské schopnosti + (nenaučitelná) přirozená autorita (CHARISMA) tedy u nás jsou - jen je někdo (na FAČRu) z trucu, z jakéhosi jiného kamaráčoftu, nechce vidět.. Jak to ten Vrba dělá, že z průměrných mladíků vybudoval tak skvělé mužstvo? No on by nám to byl určitě schopen odtajnit, pokud by vedl nároďák! A až v něm bude oprávněně ještě více Plzeňáků než dnes, pak bude určitě paradoxem, že tomuto plzeňskému národnímu týmu bude nadále velet ten, kdo u jeho zrodu nebyl, kdo mu nerozumí a neví (si rady), jak s ním zacházet - tedy "černá dvojovce - tandem jménem Peltobílek"...       


Petiční situace se vyvíjí podivně - my jsme cenzúrováni a "kolega" Číla je buď neschopný nebo si z lidí dělá legraci. Ve 3.Oznámení žadoní o nápady, na ty naše nijak nereaguje (na mail neodpověděl) a ve 4.Oznámení POUZE nabízí k odběru potištěná trička.. Cesta k alespoň vizuálnímu vyzkoušení tohoto nápadu není jednoduchá - namísto aby to dal přímo (zdarma) na web (my ho i s obrázky máme), tak to zazipoval na ulozto.cz, kde je nutno se zbytečně registrovat - je to tedy zbytečné protěžování tohoto serveru, možná účelové, protože mít z ničehonic 23 tis.nových návštěvníků může být pro někoho určitě zajímavé.. Měl by ale jít příkladem a ukázat se na Nově, jak mu to "tak o dvě čísla větší" tričko sluší..:-) Těžko předpokládat, jaký tato "akce" bude mít úspěch a kdo si za těch pár dnů bude chtít (a stihne) pořídit nelevné "zimní tričko" a dojet do Olomouce - necháme se, pane Čílo, překvapit..

Na druhé straně petice naše s rozumnými uskutečnitelnými návrhy je mediálně blokována - nějak blokována je zřejmě i naše webová adresa, protože : Jelikož jsme z Brna, tak 4.11. před zápasem Zbrojovky s Duklou jsme fandům rozdali asi 300 letáčků s avízem na internetovou adresu naší petice a podíváme-li se na podpisovou expanzi, tak petici v minulém týdnu podepsalo jen "pár vesničanů", Brňák však žádný! To se na tu stránku nedostali nebo už jsou všichni u "kolegy" Číly? (No kdyby byli, tak bychom se nezlobili, ale to by asi byla velká náhoda..). Ohlas (maily) žádný a pokud by snad někdo měl výhrady k našemu postupu, tak by to asi "setřel" (třeba jen anonymně) na našem fóru, ale ani tam se to názory zrovna nehemží - takže tedy co? Opravdu nás nenapadá jiné vysvětlení, než že to někdo nějak blokuje..

Ta blokace mediální, nebo-li cenzúra, spočívá v tom, že pokud jsme např. na Centrumu.cz chtěli v diskusi týkající se Bílka vyjádřit svůj názor (podotýkám slušný a věcný) i s avízem na naši petici, tak jsme byli ne vymazáni, ale - oni, Aktuálně.cz, UŽ TO "VYLEPŠILI" - tzv."lokalizací"! Tento jejich krok spočívá v tom, že oni vás nevymažou, svůj příspěvek na fóru vidíte, ALE POUZE NA SVÉM PC! My jsme toto zjistili v podstatě náhodou až nedávno, avíza na ten blog http://fotbal1.eblog.cz byla psána již dříve, avšak bylo divné, že vůbec žádný ohlas nenastal.. A psali jsme to pouze slušně a pouze po "zážitcích" z hry našeho nároďáku (tedy věcně a žádný kodex tak neporušili) a zapadli tak do 93%ní většiny diskusních nadávačů - kritiků Bílka, ale my jsme zřejmě měli tu smůlu, že jsme odkazovali na to, že na pana Peltu bylo podáno trestní oznámení, a tímto informováním jsme si asi dovolili v právní demokratické společnosti příliš..

Takže, přátelé, pokud někdy na těchto "aktuálních (centrumových) diskusích" píšete něco pravdivého - kritického, ověřte si napřed, zda-li nediskutujete jen sami se sebou.. Jelikož takovýto "lokalizační postup"(bez upozornění, bez zdůvodnění v čem byl porušen kodex) považujeme za opravdové svinstvo, pak jsme nejprve kontaktovali Aktuálně.cz, následně s nimi vedli korespondenci "o voze a o koze" a nyní to budeme řešit trestněprávní cestou, protože takovéto uvádění v omyl resp. svévolnou diskriminaci by si v demokratické společnosti nikdo dovolit neměl!

K tomuto embargu ještě snad dodáme, že avízo na petici pan Číly je na internetu vidět často - má snad "kolega" nějakou exkluzivitu? Ne, je to tím, že my (popř.i někdo jiný) by to dělal lépe a opravdověji..(např.petice "Buď Bílek nebo my", která byla k vidění krátce po té hlavní, byla taktéž brzy napadána a už zřejmě ani na netu není..).

Pokud tedy existujeme duálně petičně proti Bílkovi snad jenom my a chceme opravdovou očistu našeho fotbalu, pak v tomto smyslu podaného trestního známení na M.Peltu možno zmínit, že se to možná posléze ukáže jako jediná zbylá cesta jak odvolání v prvé řadě Bílka (a poté Pelty) dosáhnout. Pan Číla svou petici vede jako kdyby nemohl resp.nechtěl, a o nás se veřejnost nedozví..(musíte tedy pomoci Vy, již podepsaní, zmíněním se v širokém okolí..), a pokud nyní uhrajeme se Slovenskem příznivý výsledek, tedy naše omlazené mužstvo neprohraje, pak už jsou nyní slyšet hlasy Pelty, Bílka, Šmicra a jejich nápovědců, "že jsme na dobré cestě", a pokud prohrajeme, "že s tímto mužstvem jsme přece ani víc očekávat nemohli, že po zimě nastane konsolidace a odvolávat někoho v započaté práci by byla chyba".., pak se vše přes zimu uklidní (veskrze klidný pan Číla ještě víc a jeho rozmrzelým signatářům nic jiného nezbyde..) a žába na prameni může ve své destrukci pokračovat dál..(Přitom naším názorem je, že přátelák se Slováky by v potřebné trenérské změně a lepší perspektivě národního fotbalu vůbec žádnou roli hrát neměl!) Poté nám, kteří v názoru a ve chtění očisty nepoleví, tedy možná zbyde pouze občanský tlak na původce celé této trenérské smluvní absurdity M.Peltu v podobě neustálého předkládání mu těch trefných dotazů z eblogu (když to žádný novinář, redaktor, učinit nechce..) a tlak na justici, aby to trestní oznámení řádně vyřídila - pak by se ledy konečně pohnout měly i bez bezzubé (= Čílou nijak neorganizované a nevedené) petiční veřejnosti.. Nakonec ono to trestní oznámení asi zase tak od věci není, když se ho vrchnost bojí začít vyřizovat..

Rádi se budeme mýlit, pokud pan Bílek po Slovensku přece jen odstoupí. Otázkou zůstává, jakého nového "experta" si tam Pelta nainstaluje. Horší než Bílek sice nemůže být nikdo, ale my chceme, aby jeho nástupce za něco stál! Toho jasně nejlepšího - pana Vrbu - však asi protiplzeňský Pelta neangažuje, proto naše petice-akce asi jen tak neskončí..

(pište koho byste si představovali a jak byste postupovali vy)

Tolik pro tuto chvíli, uvidíme kam se nyní věci posunou - cca do týdne budeme všichni alespoň o něco moudřejší..


Regenerátoři..

E-mail : bilek-ven@seznam.cz


Regenerátoři..

TROCHU SE PŘIOSTŘILO, ALE MY JDEME DÁL ZA VYTČENÝM CÍLEM..

2012-11-06 16:34:01

PAN ČÍLA SE NEDŮVODNĚ ČÍLÍ..

Vážení. Tak pan Číla nám na Oznámení č.2 neodpověděl.. Vlastně "odpověděl" : na našem fóru napsal rádobyvtipnou repliku, a na tom svém pak (zjevně prostř.svého mluvčího) urážlivou invektivu. Na to jsem samozřejmě reagoval - věcně a slušně - avšak byl jsem vymazán.. (to jsou ty vzkazy č.1039-1048 na jeho fóru..). No pokud už to dospělo tam, že pan Číla maže slušné oponentní názory, tak věru opravdu něco není v pořádku.. (Mohl reagovat mailem - pokud však někoho uráží veřejně, pak by dotyčný měl mít právo na veřejnou odpověď..). Nejste, pane Čílo, tak trochu podobný panu Bílkovi (který ztratil soudnost) resp. panu Peltovi (který žádnou kritiku nesnese a nepřijímá)?

Ještě to naposled a možná trochu srozumitelněji shrnu.
Když pan Číla založil petici na toto potřebné téma, tak jsem ho hned kontaktoval s tím, že mu tady v Brně pomůžeme, přičemž jsem mu navrhl, co by se mělo neprodleně udělat. On však ve 2 zprávách odepsal ve smyslu, že "se nechce příliš zviditelňovat, je zaneprázdněn, má svůj plán, bojí se provokatérů".. 10 dnů se neozval a pak - když zjistil, že existuje tato petice - mě v mailu oslovil "jakobynic" a na fóru invektivou. Na dotaz (a takto by se asi zeptal každý), co bylo příčinou jeho odmlky a proč se doposud nevyjádřil k těm návrhům, reagoval arogantním protiútokem..

Na svou oznamovací zeď 2 týdny nic nenapsal, avšak nyní (od 2.11.) se určitými návrhy již řídí, což je ale možná již křížek po funuse, protože mnoho signatářů jeho petice již o věc ztratilo zájem, a o někom, kdo nechá mnohatisícový dav 2 týdny ladem - v nervozitě a nejistotě - má již své mínění..

Jeho 2.oznámení, že něco řeší se sponzory, lze považovat buď za diletantismus nebo výmluvu, protože sponzoři o nespokojenosti fotbalové veřejnosti (občanů - svých klientů) vědí jako první, a svoje kroky rozhodně nebudou řešit s nějakým obyčejným petičníkem..(toto jsem mu psal již 22.10...). Jeho 3.oznámení, že dlouho něco chtěl řešit s Peltou, je něco obdobného, protože jsem mu posílal již 20.10. odkaz na ten blog pana Vaňka (http://fotbal1.eblog.cz/), který s Peltou "jedná" již od Eura - samozřejmě bezvýsledně, takže z tohoto, i z Peltova vyjádření v TV ("že nemá důvod nic měnit"), mohl pochopit, že nějaké vyjednávání se zdí jménem "Pelta" je jen ztrátou drahocenného času..

Proč drahocenného? Protože ty masové (nenásilné) akce měly být deklarovány "za tepla" ihned po založení petice, a pro zápas se Slováky jsme už nového trenéra mohli mít! Takhle se může stát, že tento zápas nám neočekávaně vyjde (tak jako když jsme tehdy porazili doma slabé Ukrajince, kteří si k nám přijeli na výlet, 4:0) a bude zase klid.. Tandem Pelta-Bílek měl argument tehdy, a může ho mít nyní zase.. - "jsme na dobré cestě a po zimě to bude ještě lepší!" Jenže všichni rozumní vědí, že to lepší nebude (herně určitě a výsledkově jen za přispění všech svatých..) a že mužstvo ten nový impuls potřebuje jako sůl.. Námi navržené kroky, které měly být neprodleně učiněny, tedy byly ignorovány. Vždyť pokud byste, pane Čílo, měl úspěch ve svých (údajných) souběžných aktivitách (na které jste tak bezmezně naivně spoléhal), pak se veřejné protestní akce (resp.jejich pokračování) daly vždy odvolat, neboť by k nim již nebyl důvod..

Pan Číla tedy postupoval jako neschopný amatér (tedy pokud neplatí ta verze č.2. či 3. z našeho 2.Oznámení, kdy by se vlastně jednalo o předem připravený scénář resp. o schválnost..) a teď již těžko bude získávat ztracenou důvěru a iluze mnohatisícového oprávněně pobouřeného davu..

Samozřejmě se může stát, že i když výsledek a hra se Slováky nebude špatná, tak Bílek přecejen odstoupí (bude odvolán - něco se proslýchá..). V tomto případě bude pan Číla určitě na koni a bude se bít v hruď : "tak vidíte (všichni), že můj postup byl dobrý!" Nebyl, pane Čílo, nebyl.. My (téměř) všichni v ČR Bílkově demisi zatleskáme, ale ne Vám, protože tato Vaše petiční šaráda k ní přispěla jen formálně.. To, že někdo založí petici na aktuální problém, ještě neznamená, že má nějaké zásluhy - je ještě potřeba tu akci vést správně a u Vás tomu bylo právě naopak..

Nakonec pokud Bílek odstoupí, tak o tomto se stejně rozhoduje na vyšších místech bez ohledu na pouhý názor jakékoliv občanské většiny (tak jako v politice). Avšak pokud tento obrovský dav aktivně a jednotně učiní to, co demokracie dovoluje a umožňuje - občanskou neposlušnost a bojkot - pak již je to pro vrchnost mnohem složitější.. Formovat regiony k soustředěnému nátlaku se tedy mohlo a mělo již v počátku, pak by se o nějaké petičněakční zásluze "zdola" hovořit dalo..

Ještě stojí za úvahu jedna věc. Na tehdejší dotaz, kolik cca dostáváte mailů, jste, pane Čílo, neodpověděl.. Určitě tedy existuje jisté procento podepsaných petitérů, kteří Vás kontaktovali a tázali se na věc, na další postup, třeba jako já. Pokud bychom vzali, že Vám napsalo pouhé 1%, pak z 23 tisíc je to 230 aktivistů.. Co jste s nimi tedy udělal, jak jste je odbavil, když až nyní "přijímáte nápady"? "Odpověděl jste" jim podobně jako mně - tedy nejprve výmluvami a pak nijak? Vzhledem k Vašemu 3.Oznámení to asi tak nějak bude..

Tolik tedy poslední vyprání špinavého prádla a zaobírání se Vámi, Vaší osobou.


KONEC REVIZE OSOBY P.ČÍLY A NYNÍ KONEČNĚ (SPOLEČNĚ) BUŠIT DO M.BÍLKA!

Nyní k věci. Pokud jde o naši petici (na jejíž stránce se nalézáte), tak tato samozřejmě nemůže nikterak soupeřit s "kolegyní", která okupuje několik prvních stránek na vyhledavačích, má podporu zpravodajských internetových serverů a dokonce i celoplošné televize v hlavních zprávách, a to kdykoliv, kdy je potřeba (pomoci neschopnému zakladateli..). Ona ani soupeřit nechce. Nás, malou skupinku v Brně, tedy těší, že založením této petice jsme vlastně pomohli vybudit mrtvého brouka alespoň k nějaké činnosti (a přispěli i ke vzrůstajícímu jasu jeho PR, jakožto "mediální hvězdy" v nejsledovanějších hlavních zprávách..). Účel byl tedy splněn, pan Číla snad něco začne dělat, proto (snad) již přestanou být aktuální naše avíza o nové potřebné petici, když ta původní již "doběhla". A aby nikdo nemohl říct, že nám zde jde jen o naši petici, naše zviditelnění, pak - vzhledem k tomu, že v této fázi jde o společnou věc - nesobecky vyzýváme naše stávající a další petitéry, aby se, pokud tak ještě neučinili, podepsali i pod petici pana Číly. Jde zde tedy o dosažení určitého cíle a nechť větší (mediální) petice má těch signatářů co nejvíce. Nás bude pouze těšit, pokud se toho cíle dosáhne.

V ŘEŠENÍ JEN M.BÍLEK? - TO NESTAČÍ!..

Avšak my budeme považovat tento splněný cíl pouze za prvotní (lokální) krok, kdežto petiční aktivita pana Číly (resp. médií), a tím i celá hlavní petice zřejmě skončí. Ne tak však petice-akce naše..

Každý, kdo sleduje dění kolem vedení českého fotbalu, musí dobře vědět, že pouhým jmenováním nového trenéra problémy neustanou, pokud se nezmění samotný vrchol české fotbalové administrativy. Ten byl v relativně krátké době obměněn 2x, Ivana Haška brali všichni jako spasitele, přičemž posléze se ukázalo, že ten zde napáchal mnohem více škody než užitku a jeho následné "zdekování se v pravý čas" nebylo náhodné.. Jak jinak označit obsazení realizačního týmu národního mužstva svými spřízněnými osobami, které již předem vzbuzovali u odborníků skeptický úsměv? A pokud někdo myslel, že nástupce Haška bude soudnější a prospěšnější, pak se šeredně zmýlil. O Peltově pokračující (- po Haškovi) sparťanské (protiplzeňské) náklonosti již neví snad jen hluchoslepá uklízečka na lampárně v Horní-Dolní.., a kultovní poměry, jaké dnes vládnou na FAČRu, si nezadají s 50.léty min.století.. Vše se samozřejmě přelévá a odráží i do nižších struktur a je jen otázkou času, jak dlouho bude ještě řádně fungovat náš fotbal výkonnostní a mládežnický..

No, nerýpejme se v ožehavých věcech mimopetičních a zůstaňme u tématu reprezentace.. Namísto učinění jediného správného kroku v podobě odvolání trenéra (a napravení Haškova faux pas) si pan Pelta svého (Haškova) Michala Bílka k reprezentaci ještě více "přikurtoval" novou smlouvou, a to dokonce před tak stěžejní akcí, jakou bylo Euro - takový bezprecedentní krok ve světě najdeme jen stěží! Na Euru jsme sice dílem štěstí a náhody nevyhořeli (tedy hlavně jen výsledkově..), avšak jak vše pokračovalo po něm již víme - proto ta nynější rekordní 93%ní nespokojenost a následná petice, což nemá v historii našeho sportu obdoby! Ona ta nespokojenost s Bílkem (ale i se Šmicrem) je na podobné výši již po 2 roky (jen se o ní tolik nemluvilo), a pokud si připomeneme naprostou ignoraci či sváteční úsečná vyjádření pana Pelty k tomuto problému, pak něco (někdo) není v pořádku.. Můžeme si tedy s klidným svědomím říci, že náš Pan Fotbalový Nejvyšší je muž na svém místě? To bychom asi potřebovali lékařské vyšetření my (když ho nechce absolvovat on).. Jak tedy funguje výkonnostní funkcionářská a perspektivní mládežnická hráčská základna našeho sportu č.1, když vidí a slyší v médiích, co se na absolutním vrcholu jejich sportu, kterým je reprezentace, děje? Jak se jí asi pracuje a trénuje s vědomím, kdo je na vrcholu pyramidy a jak absurdně jedná? Velmi těžce a se sebezapřením, s pocitem marnosti a deziluze.. A přitom by to tak být nemuselo, pokud by tam, na piedestalu, vládl někdo aspoň trochu normální.. Pan Pelta je jiný, totálně zklamal, navíc má své minulostní (nevyřešené) "vroubky" - proto oprávněně chceme a požadujeme jeho rezignaci..

To už bychom toho však asi chtěli v tuto chvíli příliš mnoho.. - nebo se k nám, pane Čílo, až padne Bílek, přidáte? Bylo by škoda "propustit" dosavadních 23 tisíc přívrženců, spokojit se s kosmetickou změnou a v potřebné očistě a regeneraci našeho fotbalu nepokračovat, co říkáte?.. Na tomto (důkladném neošizeném) tématu budeme rádi spolupracovat s kýmkoliv, kdo se ho nebojí a nezřekne..

CO NYNÍ DĚLAT DÁL?

Co by se tedy mělo nyní dít, uskutečnit, jsme již naznačili v 1.Oznámení.

1) Bojkot sponzorů byl i naším úmyslem, a pokud (vy)jedná(vá)ní s nimi (očekávaně) nevyšlo, pak ho nyní potvrzujeme a vyhlašujeme! Považujeme to za jednu z nejdůležitějších akcí na tomto pro Bílkovu (Peltovu) reprezentaci nejcitlivějším místě! Avšak samotné ignorování sponzorů a nekupování jejich věcí (služeb) jim ani třeba nedojde (o co se zde jedná) - proto :
KAŽDÝ by měl jít ALESPOŇ 1x (týdně) do obchodu našich Bílkovských (Peltovských) sponzorů, nechat si předvést a zabalit zboží a poté říct : "Prosím Vás, teď jsem si uvědomil - Vy sponzorujete naši neschopně vedenou fotbalovou  reprezentaci, že ano? - tak to tedy pardon, ale na plat pana Bílka já přispívat nebudu, je mi líto.." A při odchodu jim nechat na stole letáček s přeškrtnutou podobiznou Bílka (Pelty)..

2) V tomto smyslu bude dobré i působit elektronický nátlak - psát vyčítavé maily (opakovat trefné dotazy pana J.Vaňka z jeho blogu..) jak sponzorům, tak FAČRu.. Každý aspoň jeden.. (obden..) - krát 23 tis.. - slušná porcička pro jejich zapouzdřené schránky.. (mozkové + mailové..)

3) Apropos, pokud již někdo (J.Vaněk) nějaké dotazy panu Peltovi předložil, tak každý demokrat ve významné funkci by měl být schopen odpovědět - je tedy pan Pelta demokrat?.. Pokud se podaným trestním oznámením zjevně nikdo zabývat nebude, pak by možná bylo dobré, kdyby se našel nějaký novinář, který by rozhovor na dané téma s panem Peltou uskutečnil (ty otázky mu předložil..) - bylo by tedy dobré (pane Čílo), pokud by se pro toto oslovil nějaký známý deník..

4) S tímto trochu souvisí i jiné právní řešení : sepsání stížnosti vůči sněmovnímu petičnímu výboru Parlamentu ČR, neboť ten se má ze zákona zabývat každou peticí, která má nejméně 10 tis. signatářů - nějaký právník by se (pane Čílo) v tom Vašem 23 tis. davu najít mohl..

5) Pokud jde (má jít) o karikaturu M.Bílka, tak na tričku to není (pane Čílo) zrovna šťastný nápad - teď v zimě se asi trička budou špatně nosit nebo to chcete čekat s nátlakem až na léto?.. - to už přece bude Bílkovo mužstvo jednou nohou v Brazílii..:-)) - no spíše už spřádat plány na další kvalifikaci na Euro..
Co takhle jednoduché papírové kšiltovky, nebo i tvrdé slídové cedulky (A5-A6) zavěšené na krku - ty jsou přenositelné a půjdou dát i na bundu.. O papírových letáčcích (A7-A8) pro sponzory je řeč výše..

6) Před každým (nejen) ligovým zápasem malá demonstrace, přičemž každý kotel by měl alespoň 3x za poločas skandovat BÍLEK-PELTA VEN! SPONZOŘI (JMENOVITĚ) FŮJ!

7) O demonstracích před FAČRem či před krajskými pobočkami již řeč byla

8) Velmi důležitá by měla být akce-demonstrace před zápasem se Slovenskem 14.11.(17.30); na zápas buď nejít (BOJKOT) nebo ti, co tam přestou půjdou, neustále skandovat (viz výše). A fandit bratrům Slovákům při jejich hezké akci resp.když dají gól - věřme, že jich dají hodně - pro jednou to zavržení našeho mužstva vydržíme - po potřebné výměně už bude určitě jen lépe..



Zápas se Slovenskem bude velmi důležitým lakmusovým papírkem petice-akce : pokud nevyhrajeme (prohrajeme), pak nespkojenost a odpor vzroste na 99,999999% (proti Bílkovu odvolání bude snad již jen Pelta, Hašek a jejich sekretářky..:-) ); pokud výrazněji vyhrajeme, bude to složitější.. ANI TO BY NÁS VŠAK NEMĚLO UKLIDNIT - V AKCÍCH JE NUTNO POKRAČOVAT BEZ OHLEDU NA JEDEN LOKÁLNÍ VÝSLEDEK PŘÁTELÁKU! (POTŘEBNÉ ŘEŠENÍ PROBLÉMU BYCHOM TÍM JENOM ODDALOVALI..)


Pane Čílo, všechny tyto věci a akce byste měl být schopen zorganizovat - jste pán a šéf své (mediální) akce a z té masy 23 tisíc lidí by se Vám mělo ozvat dostatek aktivistů a nadšenců - jen je potřeba s nimi zacházet slušně a vážit si jich..

O tomto našem záznamu Vás neprodleně informujeme, proto začněte hned a napište neprodleně další Oznámení!


Tolik pro tuto chvíli :
Regenerátoři - kontroloři již probíhající (mediální) akce (- tedy snad to již nějaká vyhlášená AKCE konečně bude..)

E-mail : bilek-ven@seznam.cz

P.S.: Další naše Oznámení bude následovat nejpozději do týdne - pokud přijde nějaká zajímavá událost (příp.reakce pana Číly), tak i dříve..


Regenerátoři..



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.