Zachování MORAVSKÉ a České vlajky na štítu sv. Jošta v Brně

Kontaktujte autora petice

Petice předána

2022-07-15 11:29:30

Vážení přátelé,

právě jsme předali tuto petici s Vašemi podpisy i vzkazy na podatelnu Magistrátu města Brna. Petice i s podpisy obsahovala 64 stran a sčítala bezmála tisíc podpisů. V pondělí bude petice předána na stůl primátorku pí. Vaňkové.

Mockrát Vám tímto děkuji za spolupráci.

S úctou a pozdravem,

Ondřej Souček


Ondřej Souček

Doplnění petice - Navrhované řešení

2022-07-14 18:55:15

Vážení podepsaní přátelé,
je nutné Vám sdělit, že petice vznikla vznikla v době, kdy na štítu sochy sv. Jošta Lucemburského visela vlajka Moravy a České republiky. Všem nám bylo jasné, že tyto dvě nádherné vlajky město Brno opět strhne a nahradí je.
Na Vaší prosbu se tedy do textu petice doplnil následující odstavec:

"Navrhované řešení
Jako řešení tohoto problému navrhujeme Magistrátu města Brna, aby na tuto, již výše zmíněnou, sochu nevyvěšovalo žádnou vlajku a nechalo sochu holou tak, jak to bylo do doby, než začala válka na Ukrajině. Socha do té doby nevadila nikomu, ba naopak. Pokud by město Brno přistoupilo k tomuto řešení celé této situace, zanecháme vyvěšování Moravské i České vlajky na sochu. V opačném případě nevylučujeme, že nebudeme pokračovat v naší dosavadní práci..."

Musím Vás upozornit, že pokud s tímto doplněným textem nesouhlasíte, stále můžete svůj podpis této petice zrušit.

S úctou Ondřej Souček


Ondra Souček

Předání petice na MMB

2022-07-14 15:58:46

Vážení přátelé,
v prvé řadě bych Vám chtěl mockrát poděkovat za elektronické podepsání této petice. V současné chvíli petice sčítá okolo 900 podpisů, což je velmi krásné číslo! :-)
V pátek 15.7.2022 dopoledne jdeme společně s Jakubem Šťastným na Magistrát města Brna, kde tuto petici společně s Vašimi podpisy předáme pověřené osobě.

Z toho důvodu bych Vás chtěl tímto poprosit o co největší sdílení. Podpisy budeme zítra kolem desáté hodiny tisknout. Pokud jste tuto petici již sdíleli, tak ji prosím nasdílejte mezi své přátelé ještě jednou. Rozešlete emaily, obvolejte své skupiny a známé... Do zítřejšího rána musíme dosáhnout co největšího počtu <3

O dalším postupu Vás budeme informovat.


Ondra Souček



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.