PETICE ZA OMEZENÍ PLÁNOVANÉ VÝSTAVBY NA NÁMĚSTÍ OSVOBODITELŮ

Kontaktujte autora petice

Poděkování za podporu petice a pozvánka k veřejné debatě ke schválené výstavbě na Náměstí Osvoboditelů

2021-10-06 06:18:28
Vážení radotínští občané,

děkujeme vám za podporu naší petice! Ačkoli přišla na poslední chvíli, přece ukázala, že názory na plánované Centrum Radotín nejsou zdaleka tak jednoznačné a souhlasné, jak je radnice obvykle prezentuje.


Nestavíme se proti záměru celou oblast kultivovat, ani z principu či staromilství neprotestujeme proti novým projektům, nechceme Radotín konzervovat ani ho vyhradit jen stávajícím obyvatelům.


V průběhu jednání zastupitelstva jsme se pokusili zevrubnou argumentací zastupitelstvo i s pomocí petice přesvědčit, že bychom definitivní rozhodnutí měli ještě odložit – nejprve aspoň absolvovat slíbenou diskusi s občany, popřípadě počkat až do voleb. Trvali jsme na našem stanovisku, že projekt je pro daný kontext příliš objemný a Radotín v mnoha ohledech neúměrně zatíží. Zároveň jsme upozornili na to, že původně měla nejprve vzniknout budova nové radnice a s ní související veřejná infrastruktura, nyní však dostává přednost developerská výstavba.

 

Pomineme-li několik nedůstojných osobních útoků, vyzněla argumentace zastupitelů ODS v tom smyslu, že všechna hlediska dávno prodiskutovali a důkladně zvážili, že celý projekt je po všech stránkách skvěle připraven a promyšlen a že k odkladu hlasování tudíž není žádný důvod. Zřízení práva stavby na dotčených pozemcích tak zastupitelstvo hlasy ODS schválilo. Nadále bude nicméně možno projekt připomínkovat v územním a stavebním řízení.

 

Jsme toho názoru, že projekt, který tvář naší městské části změní jednou provždy, by měl obstát ve skutečné veřejné diskuzi.

 

Jakkoli debata, kterou pan starosta svolal na 6. října od 17:00 do auly základní školy, proběhne v situaci, kdy je vše podstatné naplánováno a schváleno, budeme rádi, když přijdete. Budete mít příležitost vystoupit s vlastními dotazy a podněty, přičemž formát diskuse je k takovému účelu mnohem vhodnější než občanské dotazy v rámci zasedání zastupitelstva.

 

Všem aktivním občanům ještě jednou děkujeme!

Petr Martínek, Matěj Pomahač, Jan-Matěj Rak



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.