PETICE ZA ZACHOVÁNÍ NÁDRAŽNÍ BUDOVY V HOLEŠOVĚ

Kontaktujte autora petice

Podpisová akce stále pokračuje!

2021-05-30 17:32:35

Vážené dámy a pánové,

srdečně děkuji Vám všem, kdo jste podpořili svým podpisem Petici za zachování nádražní budovy v Holešově.

Již za několik dní po zveřejnění petice zareagoval generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda a nabídl se, že přijede do Holešova. Na radnici dorazil  v pátek 7. května 2021. Starosta Rudolf Seifert hodnotí jednání jako velice úspěšné, ale zatím nemá od svého protějšku vůbec nic písemně. To je také důvod, proč naše podpisová akce pokračuje. Slíbila jsem všem občanům, kteří mi dali svým podpisem důvěru, že celou záležitost dotáhnu do konce a že podpisová akce skončí až tehdy, až budeme mít v rukou uspokojivý výsledek našeho snažení.

Všechna podpisová místa  dále fungují. Stále další lidé se  zajímají o naši petici. Přicházejí nám pozoruhodné komentáře a poděkování i ze zahraničí. Některé z nich jsou pro mne natolik zajímavé, že bych velice ráda, až mi čas dovolí, s jejich autory navázala písemný kontakt.

V současné době se už angažuji v záchraně několika dalších nádražních budov. Informace o tom již mají média a až přijde ten správný čas, všechno zveřejníme. Jedna známá redaktorka mne totiž upozornila na jistá města, kde potřebují pomoc. Náš petiční výbor souhlasí s tím, že pro ně uděláme, co  bude možné.

V propagaci naší petice nám velice pomohly Syndikát novinářů, CNN Prima News, Český rozhlas, mediální skupina MAFRA, Kroměřížský deník a další. Velmi aktivně se do naší záležitosti zapojilo  regionální Rádio Kroměříž. Děkuji tímto  jeho oběma spolumajitelům, pánům Romanu Konečnému a Miroslavu Karáskovi za to, že nám umožňují vysílat informace a na jejich webu a Facebooku zveřejňovat aktuální novinky o naší akci. V  kroměřížském vysílacím studiu a v přilehlé restauraci Scéna vznikla již začátkem května také dvě nová podpisová místa, aby občané z jejich okolí nemuseli jezdit petici podepisovat až do Holešova. Protože naše další podpisové a informační místo vzniklo ve Valašském Meziříčí a písemné materiály doputovaly až do zahraničí, vím od jejich příjemců, že mnoho z nich, a to nejen z oblasti Valašska  se již stalo na internetu fanoušky našeho kroměřížského rádia a čte zveřejněné příspěvky.

Prosíme Vás o další podpisy pod peticí a o sdílení informací se svými přáteli na Facebooku a jinde. Trvání naší podpisové akce odhaduji zhruba do poloviny července, než dostaneme písemné vyjádření z Ministerstva průmyslu, obchodu a dopravy, od generálního  ředitele Správy železnic a ředitelství Správy železnic Olomouc. O jejím ukončení Vás budu osobně informovat.

Srdečně Vás všechny zdravím a těším se na další zprávy od Vás z celé republiky i ze zahraničí.

Mgr. Olga Svátková, Ph.D.

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.