Zámeček Cibulka – vlastnictví zavazuje

Kontaktujte autora petice

Cibulka ve vlastnictví Nadace rodiny Vlčkových

2021-04-14 06:25:49

 

Vážené signatářky, vážení signatáři petice „Zámeček Cibulka – vlastnictví zavazuje“, 

děkujeme vám za zájem o osud jedné z nejcennějších pražských usedlostí. Jak jste již možná zaregistrovali, Cibulku v pátek 9. dubna zakoupila Nadace rodiny Vlčkových s cílem vybudovat v ní dětský hospic a navazující středisko paliativní péče, prostor pro setkávání a další služby. Skutečnost, že do osudu Cibulky vstoupil soukromý investor, který ji chce využít k osvíceným účelům a který jasně deklaroval svou snahu zachovat historickou hodnotu areálu a záměr spolupracovat při obnově s renomovanými architekty a památkáři, je i pro nás zdrojem radosti a naděje. Podrobnosti ohledně záměru najdete na webu https://novacibulka.cz/, kde můžete také vyplnit online formulář a jeho prostřednictvím novým majitelům sdělit, co si o záměru myslíte, jaký máte k Cibulce vztah a podobně.

Jménem petičního výboru hodláme nové majitele přátelsky oslovit, upozornit je na petici a požádat je, aby během obnovy Cibulky naslouchali např. formou participačního setkání místním, občanským spolkům a všem, kterým osud Cibulku dlouhá léta ležel na srdci. Cibulce sice svitla naděje, ale v jejím blízkém okolí se nachází několik dalších usedlostí, které jsou neméně cenné a rovněž jsou v žalostném stavu, jako např. Turbová a Šmukýřka. Budeme rádi, pokud budete svou pozornost a energii věnovat i jim, jelikož nelze spoléhat na to, že se pro každou ohroženou památku najde osvícený soukromý zachránce disponující dostatečnými prostředky. 

S pozdravem za petiční výbor,

Ing. arch. Dagmar Šormová


Dagmar Šormová



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.