PRO ZÁCHRANU NAŠEHO LESA

Kontaktujte autora petice

Aktuální sdělení všem obyvatelům Sahary ke kácení stromů v lese na pozemku č.parc. 503/1

2020-11-11 22:43:40

Dobrý den,

prosím, sděluji tímto všem obyvatelům Sahary, že kácení stromů na pozemku č.parc. 503/1, vlastnicky patřící Statutárnímu městu Mladá Boleslav, zapsáno na LV č.: 10001 (výměra 61.344 m2), u KÚ pro Středočeský kraj, KP Mladá Boleslav,

 jepo pondělní (9.11.2020) schůzce obyvatel Sahary se zástupci společnosti Lesy města Mladá Boleslav, s.r.o., p. Bc. Tůmou a dále hajným, panem Vondráčkem, pozastaveno, a to do 30.11.2020.

V „mezidobí“ bude, ze strany obyvatel Sahary, zajištěn znalecký posudek, z oboru dendrologie, který má ozřejmit zdravotní stav lesa a zejména pak zodpovědět otázku, zda je, k ozdravění lesa, tak masivní, plošné, kácení stromů, které společnost Lesy města MB s.r.o., od 2.11.2020, prováděla, nezbytně nutné.

Závěr znaleckého posudku bude zveřejněn.  

Společnost Lesy města Mladá Boleslav se, do 30.11.2020, současně  zavázala uklidit veškerý nepořádek, který od 2.11.2020, svou činností, v lese nadělala. V této souvislosti obyvatele Sahary, prosím, upozorňuji, že budeme tak ještě občas slyšet zvuk pily, ale to jen pouze proto, aby dřevo (bohužel již poražené stromy) mohlo být „naporcováno“ a snáze odklizeno. Bc. Tůma (na zvukový záznam, který je z celého jednání pořízen) obyvatele Sahary opakovaně ubezpečil a přislíbil jim, že, v tomto smyslu, nezneužije jejich důvěry a že nedojde k dalšímu kácení stromů.

V opačném případě, pokud by snad, ze strany společnosti Lesy města Mladá Boleslav s.r.o., k dalšímu svévolnému kácení stromů (do 30.11.2020) došlo, vzali Bc. Tůma a hajný Vondráček, na vědomí  a jsou srozuměni s tím (viz též zvukový záznam z jednání ze dne 9.11.2020), že obyvatelé Sahary, a to bez dalšího, využíjí všech dostupných právních prostředků k uvedení stavu skutečného do souladu se stavem právním, zejména pak co se týká ochrany životního prostředí, zde konkrétně ochrany lesa tak, aby již více nedošlo k dalšímu nevratnému poškození a tím nevratnému ničení lesa necitlivými zásahy.

O dalším vývoji causy Vás budu dále informovat, děkuji.

Sahara, 11.11.2020

JUDr. Lenka Rivolová

advokátka


JUDr. Lenka Rivolová



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.