Na obranu orné půdy u Hněvotína

Kontaktujte autora petice

Mám prosbu - a děkuji

2020-09-27 12:48:19
Vážení přátelé,

podívejte se prosím na naše nejnovější video a šiřte ho mezi přáteli jak jen můžete. Je vhodné pro každého, bez ohledu na to, koho chce volit v nadcházejících krajských volbách, bez ohledu na to, jestli se bojí Covidu nebo nesnáší roušku, protože je na téma, které by mělo být důležité pro nás pro všechny.

Pokud používáte Facebook, šiřte na něm prosím Facebookovou verzi videa:

protože ty jejich systém upřednostňuje před videi z konkurenčního YouTube.

Moc děkuje

občanská komunita 2018+ Olomouc

Vladislav Raclavský, 2018+ Olomouc

Zpráva o prázdninovém pokusu o komunikaci s hejtmanem

2020-08-25 19:43:43
Vážení přátelé,

po pauze vynucené první vlnou Covidu, po následném návalu odložené práce, a pak po letním částečném oddechu se konečně vracím k aktivitám na obranu orné půdy u Hněvotína.

V září bude vrcholit volební kampaň před krajskými volbami 2. a 3. října a to pro nás bude jedinečná příležitost oslovit těsně před krajskými volbami všechny kandidující a snažit se od nich získat JASNÉ A I PO VOLBÁCH PLATNÉ stanovisko v této věci.

Proto budu vděčný za jakoukoli další propagaci této petice. Pokud byste někdo byli ochotni se v září nárazově zapojit do našeho úsilí aktivně, kontaktujte mě prosím na e-mailu 2018plus@seznam.cz.

V této chvíli nabízím alespoň ohlédnutí za prázdninovým pokusem o komunikaci s panem hejtmanem. Jeho trapné vyhýbání se diskusi můžete posoudit sami v článku na webu http://2018plus.cz/hejtman-kolobezka-nebo-kolovratek/. Na konci článku pak můžete dát najevo svůj názor v anketě a v komentářích.

Děkuji za každé šíření, čím více lidí se bude o problém zajímat, tím větší máme v září šanci přesvědčit budoucí krajské zastupitele, aby jasně přislíbili ochranu orné půdy a nemohli z takového veřejného slibu po volbách snadno vycouvat.

S přátelským pozdravem

Nová videoreportáž ke kauze Hněvotín

2020-02-14 09:38:35

Vážení přátelé,

jsem rád, že Vám mohu konečně nabídnout novou videoreportáž ke skandální kauze plánovaného zastavění orné půdy u Hněvotína. Můžete se na ni podívat zde: https://youtu.be/2sA10xBNCOU

Protože video vždy přitáhnše větší pozornost než jakýkoli psaný text, vyrobili jsme ho hlavně proto, abychom o této hanebnosti informovali co nejvíc lidí. Pokud se to osvědčí, budeme pokračovat v natáčení dalších dílů a určitě Vám při zveřejnění dám vědět.

VELMI DĚKUJI ZA ROZESÍLÁNÍ ODKAZU PŘÁTELŮM MAILEM

Srdečně zdraví

Pozvánka na další protest 17. února od 16:30 na Hynaisově ulici

2020-02-09 15:55:32

Vážení přátelé,

rád bych Vám moc poděkoval za Váš podpis petice a informoval Vás o našich dalších krocích. V úterý 28. ledna jsme uspořádali protestní shromáždění před krajským úřadem, pokud jste se ho nemohli zúčastnit, můžete se podívat na záznam zde: https://youtu.be/PvIldGkjEwk. Přestože jsme na shromáždění zvali zastupitele, kteří hlasovali pro zástavbu u Hněvotína, aby alespoň odpověděli na naše otázky v této věci, většina z nich na pozvání nijak nereagovala, menšina se omluvila a pan hejtman po urgencích sdělil, že má jiný program. Na naši žádost o navržení jiného termínu už nereagoval. Na shromáždění jsme se proto dohodli, že to nevzdáme a budeme pokračovat. Rozhodnutí o zástavbě prošlo v krajském zastupitelstvu pouze o dva hlasy, a dokud nebude převedeno do územních plánů obcí Hněvotín a Olomouc, což nějakou dobu potrvá, tak je stále možné věc zvrátit.

Abychom vyšli panu hejtmanovi a zastupitelům maximálně vstříc, svolali jsme další shromáždění k zodpovězení otázek na pondělí 17. února od 16:30 na Hynaisovu ulici v Olomouci (naproti budově magistrátu Hynaisova 10, vedle Zimního stadionu). Ten den se totiž v této budově bude konat jednání krajského zastupitelstva, a i když pravděpodobně skončí před začátkem shromáždění, bude pro hejtmana a zastupitele obtížnější tvrdit, že nemohou přijít. Na minulém shromáždění jsme se taky dohodli, že se každý pokusí přivést alespoň dva další přátele nebo známé, kteří se zástavbou také nesouhlasí. Prosím, pokud budete moci přijít, připojte se k této snaze. Nestihnete-li začátek v 16:30, můžete samozřejmě dorazit kdykoli později, zdržíme se určitě do 18 hod. Pokud jste z obcí v okolí, může být pro zastupitele užitečné, když uvidí nad Vašimi hlavami třeba název obce, ze které jste dorazili.

Pan hejtman zatím bohužel pokračuje ve své ignoranci našich pozvánek – ačkoli jsme ho pozvali již před týdnem a pozvánku si přečetl v pondělí 3. února brzy ráno, tak stále mlčí. Dnešní urgenci už také četl a mlčí dál. Proto Vás chci požádat o pomoc – obraťte se na něj prosím také Vy, nejlépe každý za sebe mailem na jednoduchou adresu hejtman@olkraj.cz. Pokud se podepíšete plným jménem a uvedete obec, ze které pocházíte, bude to mít určitě větší účinek než opakované zprávy ode mne jako správce petice. Je jistě zahanbující, že panu hejtmanovi nestačí 660 podpisů pod peticí aby začal s veřejností komunikovat, ale není to hanba pro nás a nesmíme polevit. Inspiraci jak psát pro Ty, kdo nejsou rození spisovatelé, najdete v pdf dokumentu, který také ukazuje naši dosavadní komunikaci s panem hejtmanem a jeho zaryté mlčení. Můžete se na něj podívat zde:

Pokud budete panu hejtmanovi psát, bude skvělé, když do kopie přidáte naši adresu 2018plus@seznam.cz, a pokud dostanete odpověď, prosím rovněž o přeposlání, abychom měli přehled a mohli případně souhrn publikovat a dát vědět také ostatním na shromáždění.

POKUD BYSTE MĚLI CHUŤ POMÁHAT V KAMPANI JEŠTĚ VÍC, prosím napište nám opět na mail 2018plus@seznam.cz – budeme před akcí opět do schránek roznášet malé pozvánky a výzvy k podpisu petice, nejvíc vítáme pomoc v obcích v okolí Olomouce, ve kterých jsme ještě nebyli, ale i v samotné Olomouci.

A pokud byste měli chuť se osobně setkat se stejně naladěnými lidmi a domluvit se na intenzivní kampani v posledních dnech před demonstrací, setkáme se ve čtvrtek 13. února v Kavárně Opera na Horním nám. v Olomouci. Čas začátku bude upřesněn podle toho, jak to bude většině zájemců o setkání vyhovovat nejvíc – můžete se nezávazně registrovat a dát vědět, kdy můžete – NEJPOZDĚJI DO ÚTERÝ 11. Února. v úterý večer pak rozešlu pozvánku s přesným časem začátku. Minidotazník pro registraci najdete zde:

Ještě jednou moc děkuji za Vaši podporu a těším se na případné setkání

Vladislav Raclavský, 2018+ Olomouc

Poděkování a pozvání ke kampani na obranu orné půdy u Hněvotína

2020-01-20 18:10:50

Vážení přátelé,

rád bych Vám moc poděkoval za Váš podpis petice na obranu orné půdy u Hněvotína. Vážím si toho, protože dobře vím, že není vždy snadné vystoupit z řady a veřejně se ozvat. Už na příští úterý 28. ledna svolávám do Olomouce před krajský úřad (naproti hlavního nádraží) od 16 do 18 hodin veřejné protestní shromáždění. Na něm budu podrobně informovat o dosavadních aktivitách a navrhnu další kroky, o kterých budeme jako obvykle hlasovat. Pan hejtman až po urgenci a velmi krátce na pozvání odpověděl, že jeho program je nabitý dlouho dopředu a nemůže proto přijít odpovědět na naše otázky. Požádal jsem ho tedy obratem, aby sám navrhl termín, ve kterém si na nás najde čas, a na tuto dobu (pro účast veřejnosti ve všední den po pracovní době) pozvu znovu zájemce o odpovědi. Zatím bez odezvy, je zřejmé, že se reakce budu muset znovu domáhat.

Můžu Vám v této chvíli slíbit, že se určitě nenechám odbýt a budu v kampani na obranu orné půdy pokračovat. Jsem přesvědčený, že máme právo veřejně žádat odpovědi na otázky v této kauze a že nebude dlouhodobě možné u takto problematického rozhodnutí tento logický požadavek ignorovat. Vy můžete pomoci především tím, že doporučíte podpis petice svým přátelům, pozvete je na shromáždění, a sami také přijdete 28. ledna, aby měly petice a protest co největší váhu. Pokud nebudete moci přijít, bude jako vždy pořízen záznam, který bude dostupný na YouTube, na Faceboku a na webu, kde se na něj budete moci zpětně podívat. O vyvěšení Vás budu samozřejmě informovat.

Pokud byste chtěli a měli čas pomoci s kampaní osobně (zejména roznos pozvánek v okolních obcích a v Olomouci tam, kam se zatím naši dobrovolníci nedostali), budu moc rád, když se ozvete na e-mail 2018plus@seznam.cz.

Ještě jednou srdečně děkuje

Vladislav Raclavský, občanská komunita 2018+ Olomouc

Vladislav Raclavský, 2018+ Olomouc

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.