PETICE PROTI PLOŠNÉMU ŠÍŘENÍ JEDU V KRAJINĚ

Kontaktujte autora petice

Poděkování a výzva k ostražitosti

2019-10-16 13:37:25

Vážení petenti,

s delším časovým odstupem si Vám dovolujeme poděkovat za podpis a velkou podporou Petice proti šíření jedů v krajině. Petice byla spuštěna 8. srpna ve velmi vyhrocené situaci, kdy po plošné aplikaci jedu STUTOX II. začali umírat zajíci, bažanti, čápi a další zvířata. Petice během dvou dnů získala přes 20 tisíc podpisů (!) a dnes má 25 tisíc, což ji zařadilo k nejúspěšnějším peticím tohoto roku. I na základě ohlasu této petice byla plošná aplikace jedů na hlodavce téměř okamžitě ministerstvem zemědělství zastavena.
V minulém týdnu ale Zemědělský svaz a Agrární komora v zemědělském výboru Sněmovny Parlamentu ČR opět požadovaly plošnou aplikaci jedů povolit. Buďme tedy prosím ještě ve střehu, připraveni podpořit další případné kroky proti této neblahé praxi.
Dále prosím uvažte, zda nepodpořit jinou petici s podobnou problematikou – petici „Vraťme život do krajiny“ https://www.birdlife.cz/petice-za-krajinu/. Organizuje ji Česká společnost ornitologická s podporou Českomoravské myslivecké jednoty, a jejím cílem je apelovat na ministra zemědělství, aby nová pravidla společné zemědělské politiky byla v České republice nastavena tak, aby zastavila probíhající degradaci zemědělské krajiny, a vrátila do ní zpátky mizející život. Má tedy velmi podobný cíl jako měla naše petice, je však mnohem abcióznější a její cíle dlouhodobější.

S díky za podporu,

prof. Jakub Hruška a Ing. Michal Kučera

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.