ZA ZACHOVÁNÍ HOSTINCE U ČERNÉHO VOLA

Kontaktujte autora petice

Den 8

2011-12-13 21:20:01

K dnešní deváté hodině ranní byla petice za zachování hostince U Černého vola ukončena. Podpisy byly doručeny na radnici a Rada MČ P1 následně rozhodla o převodu nájemní smlouvy na pana Bendu.

Pro nás to znamená happyend a pro Vola, že vše zůstane při starém - doufejme, že na dlouho.

Díky moc za podporu.

The city council decided earlier today that nothing is going to change at U Černého vola and so we've come to a happy ending. Thank you all for the support!

Den 3

2011-12-08 13:03:25

Rád bych trochu uklidnil nervózní atmosféru, patrnou z komentářů. Radnice Prahy 1 ubezpečuje, že příští úterý na jednání Rady MČ dojde k převedení nájemní smlouvy na pana Bendu, čímž bude zachován současný ráz hostince U Černého vola. Věřme, že se tak skutečně stane.

Neznamená to ale, že by tím tato petice ztrácela na významu. Veřejné vyjádření podpory, navíc v tak neuvěřitelném rozsahu jako zde (za necelé dva dny přes 4600 podpisů, přičemž každou hodinu přibývá cca 100 dalších), bude mít význam vždy. Petice navíc získala během své existenci i širší rozměr než "jen" záchranu legendárního hostince.

Z komentářů je vidět, že ji velká část podepsaných chápe jako podporu české tradice a autenticity jako takové, zejména pak v centru Prahy. Právě z toho důvodu má petice význam i nyní, když je nebezpečí zrušení hostince U Černého vola zdá se zažehnáno.

Díky všem za podporu! / Thank you for your support!

Matouš Hájek (matous.hajek@gmail.com)

2011-12-07 15:05:29

máte-li jakékoliv dotazy, nejasnosti, připomínky, návrhy etc., kontaktujte mě na mailu matous.hajek@gmail.com

Den 2

2011-12-07 11:33:09

Během cca 19 hodin od zpřístupnění petice se podařilo nasbírat víc než 1700 podpisů, které navíc neustále přibývají. Takovou podporu nečekal asi nikdo, díky za ni. Další pozitivní zprávou je, že zástupce starosty Prahy 1 Tomáš Macháček podle svého včerejšího vyjádření předpokládá, že na dalším jednání (13.12.) bude Rada MČ P1 souhlasit s uzavřením nájemní smlouvy s panem Bendou, tj. provoz hostince U Černého vola bude zachován v současné podobě. Předpoklad ale není záruka, a proto je veřejné vyjádření podpory namístě. Ještě jednou díky.

Matouš Hájek

/It's been 19 hours since the petition was made accessible and we've managed to collect more than 1700 signatures, with the number still increasing. Thank you for your support! But the good news is not over: Tomáš Macháček, the deputy mayor of Prague 1, said yesterday that he supposes the council of city district Prague 1 to agree on the conclusion of the contract of lease with Mr. Benda, i.e. the inn U Černého vola should survive. But supposition is no guarantee and public expression of support is certainly worth it. Thanks again and stay tuned for further information.

Matouš Hájek

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.