Výzva ministrovi financí: Doložte obvinění novinářů nebo odstupte

Kontaktujte autora petice

Pozvánka na debatu: Jak to bylo a jak to bude: Proč? Proto! se Šárkou Fialovou a Elvou Frouzem již ve středu, zítra!

2017-06-06 21:13:13
Již zítra, ve středu 7. června večer v Café Campus oznámíme další plány směřování iniciativy. Na debatě s názvem: "Jak to bylo a jak to bude: Proč? Proto!" vystoupí kromě Šárky Fialové také duchovní a organizátor akcí z Plzně, Elva Frouz. Debata začíná ve 20:30 a bude se na ní mluvit také o chystaných akcích.

Před samotnou debatou Vás zveme ještě na související akci s názvem Studentská mše za svobodu a demokracii. Ta se koná v kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí již od 19 hodin a sloužit na ní bude Mons. Tomáš Halík. Bohoslužbu pořádá studentský klub VKH Praha s Akademickou farností Praha.

Stránka události: https://www.facebook.com/events/302225186894573/

debata_mse22.png

Hlavní stránka akce: http://www.proc-proto.cz  / https://www.facebook.com/procproto.cz/

Barbora Jiskrová, Tadeáš Kalvoda, Hana Kymrová, Michal Majzner, Tomáš Kozel

Pozvánka k podpisu petice Proč? Proto! a k souvisejícím akcím po celé republice

2017-05-23 07:33:23

Vážení signatáři petice, Zdravíme Vás a chceme dát zprávu, jak pokračujeme dál.

Jak jste asi zaznamenali, kvůli nekončícím problémům a ohrožením demokracie ze strany ministra financí se v uplynulých týdnech sešlo velké množství lidí po celé republice.

V reakci na inzerát ministra financí Šárka Fialová svolala shromáždění Proč? Proto! proti činnosti ministra financí (který proslul také výrokem Sorry jako a napadáním nepohodlných novinářů jako "zkorumpované pakáže"; posléze se ale zjistilo, že sám se schází se svými novináři a radí jim, kdy co zveřejnit a radí se s nimi nad živými spisy - vyšetřování souvisejících trestných činů prý začalo) a prezidenta. Vznikla také petice (možná jste ji podepsali též, pokud ano, za dvojitou informaci se omlouváme - lépe dvakrát, než vůbec, myslíme si). Podepsat je ji možno zde: https://www.petice24.com/proc-proto / pak budete dostávat aktuální informace přímo odtamtud.

Akci Proč? Proto! založila Šárka Fialová a my aktuální informace k této věci předáváme:

Akce sice byly veliké, velmi děkujeme všem lidem, kteří přišli, ale samozřejmě nekončíme. Naše požadavky, sny totiž nebyly splněny. Půjdeme stále za nimi, dokud se nesplní:
1) Chceme, aby zemi neovládla chobotnice moci Andreje Babiše.
2) Chceme, aby na Hradě již neseděl prezident, který nectí Ústavu.

Pokračujeme čtrnáctidenní iniciativou, která tedy trvá až do června a v této etapě chceme při menších místních akcích vysvětlovat lidem nebezpečí, které naší demokracii hrozí. Je to drobná, ale velmi důležitá práce před volbami. Je to na nás! Formu a přesné datum necháváme na vás, účastnících a místních koordinátorech. Stačí napsat do události vaši akci, a my ji umístíme na mapku, která bude akce spojovat, propagovat a inspirovat k dalším nápadům. Jedeme dál! Budeme v pohotovosti, připraveni ve vhodný čas udělat opět velkou koordinovanou společnou akci.
Pro aktuality sledujte internetové stránky: http://www.proc-proto.cz
nebo událost na síti facebook: https://www.facebook.com/events/1884381305164596/

tohlejezacatek41.png

AKTUÁLNĚ: MÁME JIŽ 11 MÍST NA MAPCE - NOVĚ TAKÉ MŠI SVATOU A NÁSLEDNOU DEBATOU V HRADCI KRÁLOVÉ. A další města máme příslíbena. Nejvíce akcí máme na mapce díky lidem, kteří pořádají setkání k filmu Selský rozum a ke knize Žlutý baron  a další větší události jistě přibudou (více http://www.zlutybaron.cz ) . Pokud máte zájem v červnu podobnou akci pořádat i u Vás, dejte vědět nám nebo přímo autorům na stránkých Žlutý baron. Další akce ale přibývají i nezávisle na této iniciativě. Již máme některé přislíbeny... Nechme se překvapit.
Díky všem, kteří v městech a jiných místech diskutují s ostatními o nebezpečích pro naši demokracii. Pokud máte nápad na další akce, napište a přidáme Vás na mapu! Účelem je zjistit, co funguje z menších akcí, navzájem se inspirovat...

Seznam 11 již nahlášených akcí do začátku června:
OLOMOUC 19.května Procházka muzejní nocí https://goo.gl/1oDbrb
BRNO 20.května Historické stříhání/protest MZ, AB https://goo.gl/Ii5z7n
CHRUDIM 20.května Proč nám chce AB vládnout? https://goo.gl/VHtKGg
VINOŘ 22.května Selský rozum https://goo.gl/Qb2Afl
LIBEREC 23.května Proč nám chce AB vládnout? https://goo.gl/4CdLxh
PRAHA 23.května Studentská přednáška a debata. https://goo.gl/MpNLtf
CHOMUTOV 24.května Proč nám chce AB vládnout? https://goo.gl/s7tJk3
PARDUBICE 25.května Proč nám chce AB vládnout? https://goo.gl/5w9Ydk
ŽĎÁR N.SÁZ. 26.května Proč nám chce AB vládnout? https://goo.gl/2VBcq7
HAVL.BROD 27.května Proč nám chce AB vládnout? https://goo.gl/fs1ZvW
HRADEC KR. 31.května Mše svatá/diskuze https://goo.gl/mpp06X

Pokud přepošlete upozornění na tuto zprávu známým, kteří o petici ani akcích ještě neví, budeme moc rádi.
Za organizátory Vás zdraví
(a děkuje, že jste přišli a že pomáháte naší svobodě a demokracii)
Šárka Fialová

dekujeme1.jpg

Barbora Jiskrová, Tadeáš Kalvoda, Hana Kymrová, Michal Majzner, Tomáš Kozel

Sobotní shromáždění "Nechceme další normalizaci! Sorry jako!"

2017-02-23 20:20:41

Vážení signatáři,

rádi bychom Vás pozvali (či připomněli) sobotní shromáždění "Nechceme další normalizaci! Sorry jako!"

Uběhlo již 25 dní od nepodloženého obvinění novinářů ČT ministrem financí. Dovolíme mocným zastrašovat novináře? To by byla cesta k další totalitě. Druhým tématem je podpora nezávislosti mediálních rad na vítězné straně (přijetí dlouho slibovaného zákona) a nesouhlas s návratem komunistů do vlády.

Sraz tuto sobotu ve 13:30 na Václavském náměstí uprostřed (u statické Cafe Tramvaj 11) a pochod na Staroměstské náměstí, kde bude hlavní program. Vystoupí Martin Vadas, Václav Němec,, Dan Přibáň, Gnosta G, Hayato Okamura, Jan Hodic, Petr Jirsák a Kryštof von Mende

Více informací: https://www.facebook.com/events/1021534021284967/

plakat5.jpg

Barbora Jiskrová, Tadeáš Kalvoda, Hana Kymrová, Michal Majzner, Tomáš Kozel

Pozvánka na akci 25.února "Nechceme další normalizaci! Sorry jako!"

2017-02-10 08:57:25

Vážení signatáři,

ministr financí stále své napadení novinářů nevysvětlil, jeho stížnost na Radu ČT je zavádějící a zcela nedostatečná pro obvinění novinářů jako "zkorumpované pakáže". V reportážích, které kritizuje, měl dostatek prostoru se vyjádřit a zazněly všechny podstatné informace, které chtěl. Přesto na konci stížnosti navíc požaduje "pracovněprávní postih pro redaktory", i když posléze se z tohoto požadavky snažil ustoupit.

Takové napadání novinářů je zcela nepřijatelné a nebezpečné pro naši demokracii, proto jsme se spojili s dalšími spolky a pořádáme akci, na kterou se prosím přihlaste, pokud je Vám blízká a zvěte prosím Vaše známé na stránce události:

(níže pod obrázkem je textová informace)

pozvanka3.jpg

Nechceme další normalizaci! Sorry jako!

V sobotu 25.února ve 13:30 se sejdeme uprostřed Václavského náměstí

Odtamtud je plán dojít na Staroměstské náměstí, kde promluví naši hosté k tématu nechvalně známého výročí 25. února 1948 a především k tématu aktuálních ohrožení demokracie.

Ohrožením demokracie nejsou samozžejmě jen skutky ministra financí (a zároveň jednoho z nejmocnějších ekonomických a mediálních magnátů) ale také jeho spolupráce s prezidentem, který jedná spíše v zájmu jiného státu než našeho, přetrvávající útoky na demokracii ze strany některých dalších politiků a především stále existující totalitářská KSČM.

Pokud byste podobnou akci, jako naše (Sorry jako, pane ministře! nebo Nechceme další normalizaci!) chtěli pořádat také ve Vašem kraji, můžete nám napsat a můžeme pomoci s grafikou nebo dojednat s organizátory připojení ke společné zastřešující značce Občanský budíček. #ObcanskyBudicek

Barbora Jiskrová, Tadeáš Kalvoda, Hana Kymrová, Michal Majzner, Tomáš Kozel

Pozvánka a připomenutí nedělní akce od 16 hodin na Klárově / aktualizace k programu

2017-02-04 22:43:18

Vážení signatáři,

zveme Vás / připomínáme konání nedělní akce:

Sorry jako, pane ministře!

Shromáždění vyjadřující naše SORRY kvůli činům ministra Babiše vůči novinářům.

sorry_jako_mapa.png

Kdy: tuto neděli 5. února od 16 hodin

Kde: na Klárově (metro Malostranská) uprostřed parku, poté půjdeme před Ministerstvo financí, kde akce končí

Pokud můžete, potvrďte svoji účast na stránkách událostihttps://www.facebook.com/events/1216951781755408/

(zvýší to její publicitu a může přijít více lidí, prosíme zvěte další, případně uspořádejte vlastní událost, pokud jste z daleka, bylo by výborné udělat sérii událostí)

Program: Po krátkých projevech a společném fotografování vyrazíme k Ministerstvu financí, kde proběhne rozvinutí transparentů a vytvoříme závěrečnou fotografii přímo před ministerstvem.

Vezměte si ideálně s sebou: hlavně dobrou náladu a jakékoliv slušné výtvory a hesla k věci, která budete chtít. Vyfotit se budet moci i se vzácným čápem Soriako :)

#SorryJako

cap_soriako2.png

Barbora Jiskrová, Tadeáš Kalvoda, Hana Kymrová, Michal Majzner, Tomáš Kozel

Sorry jako, pane ministře! - pozvánka na shromáždění

2017-02-01 19:19:25

Vážení signatáři,

děkujeme za podpis výzvy pro ministra financí kvůli jeho výrokům na adresu novinářů ČT. Protože svá tvrzení o "zkorumpované pakáži" nedoložil ničím, co by je opravňovalo, chystáme další krok:

Sorry jako, pane ministře!

Shromáždění vyjadřující naše SORRY kvůli činům ministra Babiše vůči novinářům.

uvodka1.jpg

Kdy: tuto neděli 5. února od 16 hodin

Pořádají:  Tomáš Kozel, Hanka Kymrová, Michal Majzner, Barbora Jiskrová, Josef Bílek, Tadeáš Kalvoda, Martin Uhlíř, Otakar van Gemund a další

#SorryJako

Barbora Jiskrová, Tadeáš Kalvoda, Hana Kymrová, Michal Majzner, Tomáš Kozel

Pomozte této petici získat víc podpisů.