Za původní ráz Podolí

Kontaktujte autora petice

Petice Za původní ráz Podolí_poděkování

2016-09-12 07:30:32

Vážení podporovatelé petice za Původní ráz Podolí, rádi bychom Vám poděkovali za podporu vyjádřenou Vaším podpisem. Děkujeme také za komentáře a další šíření petice.

Ke dni podání na úřad Městské části Praha 4 (MČ) petice čítala 617 podpisů ve fyzické variantě a 739 v online verzi.

Minulý týden jsme obdrželi reakci od MČ, konkrétně od radní Alžběty Rejchrtové (oblast územního rozvoje a výstavby). V dopise vyjádřila souhlasný názor Rady MČ s argumenty petice, uvedla však, že zbourání vily samospráva nemůže přímo zabránit, protože se na objekt nevztahuje žádná památková ochrana. Vlastníkovi tak nic nebrání využít svého práva na odstranění stavby a podle stavebního zákona není městská část ani účastníkem řízení o odstranění stavby.

Městská část je však ze zákona účastníkem územního řízení na novou stavbu a v reakci na petici se zaručuje, že k projektu v jeho současné podobě souhlasné stanovisko nevydá. Bylo rovněž přislíbeno, že MČ bude požadovat úpravy do podoby, která nenaruší charakter vilové čtvrti ani nebude zátěží pro své okolí.

Městské části zatím nebyl předložen přepracovaný projekt a ani nebyla podána žádost na stavební úřad na odstranění stavby.

Peticí se nám tedy minimálně podařilo bourání vily oddálit a v každém případě vyjádřit rozhodný nesouhlas obyvatel Podolí s necitlivým přístupem k jejich čtvrti. Věříme, že tento nesouhlas přispěje k zachování současného charakteru Podolí a odradí případné další developery od podobného přístupu k této jedinečné čtvrti.

Další vývoj můžete sledovat na našich facebookových stránkách Naše Podolí https://www.facebook.com/nasepodoli

Případně si o informace můžete napsat na email nasepodoli@gmail.com.

Ještě jednou díky za Váš podpis!

Za petiční výbor

Tereza Němečková

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.