Pane prezidente, zůstaňte v Moskvě. Přispějeme Vám na pobyt.

Kontaktujte autora petice

Dodatek k petici "Pane prezidente, zůstaňte v Moskvě".

2015-04-10 19:43:38

Vážení signatáři petice,

po dnešním oznámení prezidentské kanceláře o tom, že se pan Zeman nezúčastní vojenské přehlídky, nicméně návštěvu v Moskvě 9. 5. uskuteční, jsem považoval za nutné doplnit k petici dodatek tohoto znění:

"Poznámka z 10. 4. 2015: dnes bylo oznámeno, že se pan Zeman nezúčastní přímo vojenské přehlídky. Nicméně nesdílím dnešní pochvalná vyjádření některých našich politiků k této změně jeho plánů; Protože jeho původní úmysl byl dostatečně výmluvný, protože jeho předchozí proruské kroky považuji za v podstatě protistátní a protievropské (což je u prezidenta nepochopitelné víc než u kohokoli jiného) a protože samotná přítomnost v Moskvě 9. 5. mezi prapodivným panoptikem politiků zůstává šokujícím krokem, považuji za správné v petici pokračovat. Připojuji se k textu článku http://goo.gl/EFSfEm V. Bucherta, kde se říká: "V ruském hlavním městě jsou na oslavách podle oficiálního sdělení ruské strany očekáváni nejvyšší představitelé České republiky, Běloruska, Kazachstánu, Tádžikistánu, Kypru (prezident Nikos Anastasiadis potvrdil účast zatím jako poslední), Řecka, Indie, Číny, Jižní Afriky, Vietnamu a Kuby. Ale také severokorejský diktátor Kim Čong-un a dokonce šéfové separatistické Abcházie a Jižní Osetie i vůdci povstaleckých území na východě Ukrajiny. Tedy všechno území, které nikdo neuznává a na jejichž obsazení se podílela ruská armáda. Co tam bude Miloš Zeman v podobné společnosti dělat?". Nemyslím, že si mají občané naší země přát, aby jejich vrcholný představitel demonstroval ochotu setkat se s takovými politiky, především pak s pány Putinem a Lavrovem (který v posledních měsících opakovaně lhal ve věci přítomnosti ruských vojáků na území Ukrajiny). Omlouvám se současným signatářům petice za tento dodatek a samozřejmě popř. odstraním jejich podpis z petice, budou-li si to po této změně přát. Josef Svoboda, autor petice."

Omlouvám se Vám velmi za tento zásah. Nechci nijak měnit text petice, kterou jste podepsali, ale kvůli změněné situaci považuji dodatek za správný. Pokud ale s Poznámkou pod peticí jakkoli nesouhlasíte, prosím napište na moji adresu (uvedena pod peticí) krátké oznámení o tom, že mám Váš podpis z petice odstranit a já tak samozřejmě učiním.

Zároveň využívám této možnosti a děkuji Vám za podpis petice.

Pěkně Vás zdravím a dodávám svůj názor, že (i když není v naší zemi přece jen nijak špatně, spíš se máme velmi dobře) věřím ohledně našich vrcholných představitelů, že se musí časem naplnit to, co se zpívá v pěkné písni W. Daňka, totiž že: "Zase bude líp!". Ale myslím, že se o to i my musíme snažit.

Josef Svoboda


Josef Svoboda



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...